Dirksen start opleidingsprogramma energietransitie voor de installatietechniek

Geplaatst op 22 januari 2020 door Redactie

Voor de energietransitie zijn veel goed technisch opgeleide professionals nodig. Dirksen biedt om die reden een nieuw opleidingsprogramma energietransitie voor de installatietechniek.

De trainingen inclusief certificering op mbo-niveau zijn praktijk georiënteerd met een sterke focus op de regelgeving en benodigde ICT en elektrotechnische kennis. De trainingen NEN 3140 VOP Installeren omvormers voor zonnepanelen en NEN 3140 VOP Installeren laadpalen hebben betrekking op de plaatsing van installaties en opname in een bestaande of nieuwe elektriciteitsinstallatie volgens de geldende NEN-normen. Deze trainingen gaan in januari van start. Ook gaat Dirksen trainingen aanbieden die specifiek gericht zijn op de vereiste persoonlijke vaardigheden en op het meten en inspecteren van installaties. De trainingen zijn op maat aan te passen voor bedrijven.

Met de nieuwe hbo-opleidingen ‘Duurzame installaties en systeemintegratie’ van Dirksen leert de deelnemer hoe hij kan bijdragen aan een energiemanagementsysteem of zelf een energiemanagementsysteem kan ontwerpen. De deelnemer verdiept zich hiervoor onder andere in duurzame energietechniek, klimaattechniek, IoT en cyber security. Hij/zij vertaalt de nieuwe kennis naar praktijkgerichte oplossingen binnen de eigen organisatie. De hbo-opleidingen zijn erkend door het Ministerie van OC&W en geaccrediteerd door de NVAO. De opleidingen starten in september, deelnemers kunnen zich alvast aanmelden voor een intake.

Dirksen Opleidingen staat op de VSK stand O01 in hal 10