Digitale tweeling van DEOS AG

Geplaatst op 14 oktober 2021 door Redactie

In theorie bestaat de digitale tweeling van een gebouw al lang. Met de oplossing van DEOS AG kan de digitale tweeling nu ook in de praktijk worden gebruikt voor bouwprojecten. Door de tweeling ontstaan nieuwe functies en toepassingsscenario's in de vaak historisch gegroeide TGA-systeemlandschappen van gebouwen.

De voordelen in de praktijk zijn veelzijdig: voor de energierapportage voor kostenbesparing, het uniforme alarmbeheer van alle TGA-installaties, de energiemeterbeoordeling ter vermijding van afleesfouten of de bewegingsprofielen voor cleaning on demand - met de digitale tweeling krijgen facility management dienstverleners of gebouwenbezitters de nodige transparantie voor de efficiënte gebouwexploitatie.

Daarbij combineert de DEOS-oplossing fabrikantneutraal de klassieke MSR-techniek met de mogelijkheden van de IoT-omgeving. Zo wordt de technische blik op het gebouw of zelfs hele panden geharmoniseerd en gestandaardiseerd. De tweeling wordt op het DEOS-platform grafisch weergegeven en is via een standaardbrowser tijd- en plaatsonafhankelijk zichtbaar en bedienbaar. Zo wordt de technische blik op een gebouw verenigd.