Design voor elke toepassing

Geplaatst op 05 november 2018 door Redactie

“Steeds vaker worden radiatoren gekozen vanwege hun uitstraling. De aandacht van architecten, projectontwikkelaars en consumenten voor passende of juist onderscheidende radiatoren neemt nog altijd toe. Het Deense merk Hudevad bestaat al sinds de jaren 30 en levert vandaag de dag een scala aan strakke radiatoren die ook technisch veel te bieden hebben.”

Aan het woord is Henk Leebeek van Technisch handelsbureau Tema Techniek die sinds 2 jaar exclusief de vertegenwoordiging van Hudevad radiatoren in Nederland voert. “Gedurende de jaren 70 en 80 heb ik al eerder gewerkt met Hudevad, toen het merk nog werd verkocht door Van der Beyl uit Rotterdam. Ik herinner mij nog goed hoe bijzonder de radiatoren destijds waren en de vele mooie projecten die in Nederland gerealiseerd zijn. Van Paleis het Loo, Airport Schiphol tot het ABN hoofdkantoor maar ook veel rechtbanken, politiebureaus en ziekenhuizen.”

Scandinavisch design

Hudevad is een kwaliteitsmerk dat bekend is om zijn minimalistische design, hoge warmteafgifte en de sterke uitvoering van 2 mm staaldikte. “Ik kom vaak bij projecten die in de jaren 60 gerealiseerd zijn en waar de radiatoren nog altijd een moderne eigentijdse uitstraling hebben. Dit is te danken aan het Scandinavisch design, dat staat voor een strakke, heldere en minimalistische vormgeving. Vaak wordt bij een renovatie dan ook weer voor Hudevad gekozen” aldus Leebeek.

“Hudevad is een kwaliteitsmerk dat bekend is om zijn minimalistische design, hoge warmteafgifte en de sterke uitvoering van 2 mm staaldikte.”

De radiatoren worden in Denemarken ontworpen en geproduceerd. Moderne technologie en vakmanschap maakt dat klantspecifieke wensen, zoals eigen kleuren of gebogen uitvoeringen, probleemloos worden uitgevoerd.

De kunst van verwarmen

Waren het in de vorige eeuw nog vooral de witte, geribbelde radiatoren die in bijna elk huis te vinden waren. Tegenwoordig kiezen ook consumenten meer en meer voor onderscheidende radiatoren. “Radiatoren zijn niet meer de sluitpost van een verbouwing. Steeds meer mensen zien wat mooie radiatoren kunnen toevoegen aan een interieur”, licht Leebeek toe. “De strakke Plan radiatoren kunnen op slechts 5 mm van de muur gemonteerd worden en ‘smelten’ als het ware samen met de wanden. Maar wil je een statement maken dan kies je voor een contrasterende kleur of een verticale radiator. Een strakke P5 radiator is zelfs tot een hoogte van 4 meter te bestellen.”

De meest verkochte radiator bij Tema Techniek is ongetwijfeld de Plan radiator. “Deze radiator met vlakke frontplaat vindt zijn oorsprong in 1930 maar heeft maar heeft nog niets aan design ingeboet”, zegt Leebeek. Door de samenwerking met architecten is het assortiment met een aantal mooie producten uitgebreid. Zoals een radiator die bestaat uit verticale lamellen zodat het licht doorlaat in kantoorruimtes met hoge ramen. Of de originele Consilio bank waarbij een radiator is geïntegreerd in een bankje. Dit kan een functionele oplossing zijn in een schoolgebouw maar ook een statement in de hal van een woonhuis.

Voor ieder Project

Met deze innovaties is Hudevad een nieuwe weg ingeslagen en vandaag de dag bieden de radiatoren naast design veelal ook technische oplossingen voor een breed toepassingsbereik. Henk Leebeek vertelt: ”Hudevad heeft onderzocht wat de belangrijkste argumenten zijn in de verschillende segmenten en heeft passende benefits aan de radiatoren toegevoegd.”
Een historisch pand vraagt om een warmtebron die rekening houdt met de instandhouding van een dergelijk gebouw en recht doet aan de historische waarde. Met zijn laagwatertemperatuur en minimalistisch design komt de Plan radiator hier goed tot zijn recht.

“Duurzaamheid, design, veiligheid en hygiëne. Dit zijn de argumenten waardoor Tema Techniek gekozen heeft voor Hudevad.”

In de gezondheidszorg, bijv. in operatiekamers of laboratoria, is hygiëne een belangrijk aspect. Een gesloten radiator zoals de Mundum biedt geen ruimte voor stof en bacteriën. Daarnaast zijn er ook radiatoren die eenvoudig schoon te maken zijn zoals de P5 Swing. Deze radiator is eenvoudig open te klappen als een deur. Voor toepassing in bijvoorbeeld kinderdagverblijven zijn er radiatoren met afgeronde hoeken en een lage oppervlakte temperatuur. “De producten van Tema Techniek worden in veel sectoren toegepast. Wat dat betreft is Hudevad een goede aanvulling op ons programma. Met de vele oplossingen die Hudevad biedt, is er voor elke toepassing een passende radiator”, aldus Leebeek.

100% onzichtbaar

De meest innovatieve radiator is de Hudevad Lignum. Deze radiator is bijna onzichtbaar doordat deze geïntegreerd is in bijvoorbeeld een vloer- of raamkozijn. Het gepatenteerde zone-verwarmingssysteem zorgt voor een optimale warmteregulering daar waar de warmte nodig is. Naast het esthetische aspect biedt deze radiator ook de hygiënische voordelen van een gesloten systeem. Henk Leebeek vult aan: “Tema Techniek krijgt ook steeds vaker te maken met vragen over de duurzame eigenschappen van producten. Ook hierop scoort Hudevad Lignum gunstig, de verwarming is zeer energie-efficiënt: de radiator beschikt over een minimale waterinhoud die er bovendien voor zorgt dat de radiator snel op temperatuur is.

Meer dan design

Duurzaamheid, design, veiligheid en hygiëne. Dit zijn de argumenten waardoor Tema Techniek gekozen heeft voor Hudevad. ”Met alleen een strakke vormgeving kun je je niet meer onderscheiden. En dat is nu juist wat Tema Techniek graag wil: de beste producten en warmte-technische oplossingen bieden. Gepatenteerde verdeler-systemen, warmtewisselaars en een breed assortiment buffervaten die klant-specifiek en zelfs prefab geproduceerd kunnen worden. En daar zijn we goed in”, besluit Leebeek.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement