Derde BIM praktijkdag

Geplaatst op 16 maart 2016 door Redactie

Op donderdag 21 april organiseert Jaarbeurs in samenwerking met BIM Media voor de derde keer de BIM praktijkdag, het enige onafhankelijke congres waar praktijkervaring wordt gedeeld over de toepassing van het Bouw Informatie Model (BIM) in de hele keten van ontwerp, bouw en beheer. Praktijkcases uit alle disciplines vormen de rode draad en worden afgewisseld met korte presentaties over actuele onderwerpen in het BIM-landschap.

Beste leerschool

De praktijk is de beste leerschool. Daarom vormen praktijkvoorbeelden, gepresenteerd door ervaringsdeskundigen, het hart van het programma. De voorbeelden komen uit de hele keten en uit alle disciplines. Zo spreekt Maarten Vreeman over de ontwikkelingen in digital design & digital manufacturing, gaat Cyrille Pennavaire van VolkerWessels BVGO in op de vraag hoe je duizenden werknemers, verdeeld over meer dan honderd diverse bedrijven, voorbereidt op een nieuwe manier van werken en spreekt Bram Mommers van Arcadis over BIM en samenwerken in internationaal perspectief. Andere cases worden ingevuld door onder andere architectenbureau Archivolt, ingenieursbureau Christiaens en Wijers en installatiebureau Kuijpers. “De vraag waarom we aan de slag moeten met BIM is niet meer aan de orde. Het gaat er nu om hoe je verder komt en aan wie je je kunt spiegelen. Daarin bieden wij hardwerkende BIM-pioniers graag een helpende hand”, aldus Martijn Carlier, Brand manager bij Jaarbeurs. In aanvulling op het dagvullende programma is er een informatiemarkt met de laatste producten en diensten op het gebied van BIM.

Samenwerking

De BIM praktijkdag 2016 wordt georganiseerd door Jaarbeurs en uitgeverij BIM Media, bekend van onder andere Cobouw. De partijen werken nauw samen met de Bouw Informatie Raad (BIR) en het BIM Loket. Beiden maken zich sterk voor een succesvolle transitie naar bouwen met BIM . De BIR vertegenwoordigt hierin BNA, Bouwend Nederland, FME, NLingenieurs, Opdrachtgeversforum in de bouw en UNETO-VNI. Meer informatie over de BIM Praktijkdag is te vinden via www.bimpraktijkdag.nl

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement