DEOS SAM – CO2-ruimteluchtverkeerslicht met aanvullende functies

Geplaatst op 01 juni 2021 door Redactie

Met het CO2-ruimteluchtverkeerslicht DEOS SAM hebt u uw kwaliteit van de ruimtelucht altijd in het oog en kunt naar behoefte ventileren.

Een hoog CO2-gehalte in de ruimtelucht verslechtert niet alleen het concentratievermogen, maar verhoogt ook het infectierisico door aërosolen in de ruimtelucht. Door regelmatig ventileren wordt de CO2- en aërosolenconcentratie in de ruimte verlaagd. Om de kwaliteit van de ruimtelucht altijd in het oog te hebben en zo naar behoefte en doelgericht te ventileren, gebruikt u het DEOS ruimteluchtverkeerslicht SAM (Sensorgestuurd Airquality Measurement) met geïntegreerde multisensor.
De overschrijding van de individueel instelbare CO2-grenswaarde wordt via de verkeerslichtfunctie duidelijk en aangevuld met een akoestisch signaal. Op grond van de eenvoudige plug & play-installatie is DEOS SAM direct klaar voor gebruik en maakt op behoeften gebaseerd ventileren mogelijk voor scholen, ziekenhuizen, vergaderruimten enz.

Naast de verkeersluchtfunctie en de temperatuur- en luchtvochtigheidsmeting onderscheidt DEOS SAM zich door zijn optionele draadloze koppeling. Moeten meerdere zones CO2 worden bewaakt of bewijs worden geleverd van de ventilatie, kunnen de sensoren via LoRaWAN worden gekoppeld tot een totaaloplossing.

De sensorgegevens worden via een internetverbinding AVG-conform in de DEOS-cloud opgeslagen. Via de cloud gebeurt de centrale gegevensopslag, de trendrapportopvraag of ook de instelling van de gewenste waarde van alle sensoren. De daarbijbehorende ruimtelucht-app alarmeert geautoriseerde personen over grenswaarde-overschrijdingen en maakt de trendontwikkelingen op elk moment zichtbaar.

Informeer jezelf nu