DEOS LoRaWAN-oplossingen maken het Facility Management slim

Geplaatst op 03 augustus 2021 door Redactie

Steeds meer gebouwen moeten worden gedigitaliseerd en de eisen hieraan stijgen continu. Daarom is er vraag naar nieuwe en flexibele oplossingen, die de technische gebouwenautomatisering verbinden met slimme IoT-platforms. Met name in het retrofit-bereik biedt de combinatie van LoRaWAN-producten samen met IoT-/cloudoplossingen en klassieke MSR-techniek enorme voordelen. Het doel daarbij is, het technische Facility Management te ontlasten, kosten te reduceren en gebouweigenaren te inspireren met nieuwe functies.

DEOS LoRaWAN-apparaten in het gebouw wisselen gegevens draadloos bidirectioneel uit met de TGA-regeling ter plaatse. De gebouwgegevens zijn lokaal beschikbaar via modbus-IP en worden opgeslagen in de DEOS-cloud. Deze digitale gebouwinformatie is dan beschikbaar voor de energiemonitoring, de kwaliteitsbewaking van de ruimtelucht of de gebouwregeling.

Zo ontstaan talrijke LoRaWAN-toepassingsgevallen voor een slimme uitbreiding. Het DEOS CO2-ruimteluchtvereerslicht SAM meet als ruimtesensor het CO2-gehalte, de temperatuur en de luchtvochtigheid. De gegevens komen via via de LoRaWAN in de DEOS-cloud en worden zo voorbereid voor de evaluatie en grafische visualisatie. Bovendien kan via LoRaWAN-IO-module de magneetsluiting van deur-/raamsensoren worden geactiveerd, waardoor personeelsintensieve inspectierondes vervallen bij gelijktijdige optimalisatie van de klimaatregeling. De DEOS-gegevensverzamelaar van de LoRaWAN-gateway met geïntegreerde modbus-interface - wisselt gebouwgegevens via het internet uit met het DEOS-IoT-platform. Via modbus kunnen de gegevens ook voor verder gebruik beschikbaar worden gesteld aan de lokale MSR-techniek.

Vind met DEOS AG ook uw slimme oplossing voor uw individuele uitdagingen.