Denken in oplossingen, niet in problemen!

Geplaatst op 20 januari 2020 door Redactie

In een spiksplinternieuw bedrijfspand aan de Minckelerstraat in Venlo wordt de laatste hand gelegd aan de vloerverwarming. De verdelers, verdeeld over de afzonderlijke ruimten, zijn al geplaatst en binnen een week is de klus geklaard. Het pand meet een oppervlakte van 3000 vierkante meter en is verdeeld in zes ruimten/hallen van 500 vierkante meter, waar diverse huurders in de komende maanden hun intrek zullen nemen.

De leidingen voor de vloerverwarming en de verdelers zijn geproduceerd door VTE Smarter Solutions (Ede) en zijn aan installatiebedrijf Gasservice Venlo geleverd door de technische groothandel Van Walraven Venlo. Van Walraven is een technische groothandel in infra- en installatiemateriaal, die nationaal en internationaal opereert. Met 12 vestigingen in ons land. We praten met Marcel Hensen, vestigingsmanager bij Van Walraven, zijn collega en accountmanager Rob Figo en Frank Schellevis, engineer bij VTE Smarter Solutions.

Samenwerking en ontzorgen

Marcel Hensen: "Het begint er mee dat je samen aan tafel gaat zitten en bekijkt wat de beste manier is om de klant te ontzorgen. En dat is toch wel even anders als een aantal jaren geleden. Nu merk je dat steeds meer partijen het belang ervan inzien. Een tevreden klant zorgt immers voor de beste reclame." Rob Figo vult aan: "Als je op deze manier werkt leidt dat zonder twijfel tot besparing van de kosten.

“Een tevreden klant zorgt immers voor de beste reclame”

Al was het maar omdat je problemen voorblijft en risico’s tot een minimum kan beperken. Een goede planning scheelt de installateur veel tijd en dus geld.’ Frank Schellevis van VTE is het daar volmondig mee eens. ‘Je wilt aan de behoeften van de opdrachtgever voldoen en dan is het belangrijk dat je weet wat je aan elkaar hebt. Bij deze klus verloopt dat prima."

Vertrouwen

Van Walraven en VTE zijn geen vreemden voor elkaar, verre van dat. Marcel Hensen: "We kennen elkaar goed en doen al jaren zaken met VTE. Dat is een bewuste keuze op basis van ervaring en vertrouwen. VTE maakt niet alleen zelf kwalitatief prima producten maar zorgt eveneens voor een goede communicatie. Overleg gedurende uitvoering van het werk wanneer nodig en korte lijnen. Zij werken op dat punt eigenlijk net als wij en daar kom je verder mee. Zorgen voor een eerlijk en transparant proces. En snel schakelen als het nodig is. Alleen dan kun je elkaar op een goede manier versterken."

VTE Smarter Solutions

VTE levert desgewenst een compleet pakket, inclusief montage en service. Over die montage vertelt Frank Schellevis: "Wij werken met vaste legploegen die, als het nodig is, ook zelf terplekke zaken kunnen oplossen. De leiding wat korter of wat langer, de verdelerpositie iets aanpassen, om wat voor reden dan ook: het wordt geregeld. En ook daar wordt dus tijdwinst geboekt, dankzij de ervaring van die mannen."

“Het is belangrijk om ook de eindgebruiker te informeren over wat hij kan en mag verwachten van zijn vloerverwarming”

Dat het met de samenwerking tussen VTE en Van Walraven wel goed zit blijkt bij deze klus ook uit wat anders. "Vanwege de open bouw gingen de leidingen per dag van Van Walraven naar de bouw. Geen opslag van leidingen op de bouwplaats zelf en dat werkt heel efficiënt.’" VTE Smarter Solutions is totaalleverancier van vloerverwarmingsystemen en leidingsystemen. Frank Schellevis: "Als leverancier denken wij mee met de klant en proberen we met creatieve oplossingen te komen. Dat horen we natuurlijk wel vaker maar als je kijkt met welke klanten we al jaren zakendoen, dan weet je dat een en ander wordt gewaardeerd. Doen wat je belooft en denken in oplossingen, niet in problemen. Daar gaat het om."


VTE service

Sinds begin 2019 heeft VTE ook een eigen servicemonteur in dienst. Frank Schellevis: "Dit omdat we merkten dat de service met onze fabrieksmonteurs niet meer voldoende was. Tot voor kort beperkten de serviceverzoeken zich tot een pompje wat vast zat of een lekke koppeling.

Tegenwoordig zijn we ook steeds vaker bezig met infrarood-onderzoek en het inregelen van Cv-installaties omdat de vloerverwarming niet voldoende aanvoer krijgt. Hierbij is het belangrijk om ook de eindgebruiker te informeren over wat hij kan en mag verwachten van zijn vloerverwarming. Hij heeft immers vloerverwarming gekocht om de ruimte op temperatuur te brengen en te houden, geen ‘continu warme vloer’. Een veel voorkomende misvatting over vloerverwarming met name in goed geïsoleerde (nieuwbouw)woningen."

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement