Betaalbare ‘klussenbusvergunning’ in Den Haag

Geplaatst op 18 maart 2019 door Redactie

Zelfstandige vakmannen gaan in Den Haag aanzienlijk minder betalen voor het parkeren van hun bedrijfsbus. De gemeenteraad heeft vorige week besloten dat er binnenkort een betaalbare ‘klussenbusvergunning’ komt die in de hele stad geldt. Dat kan zzp’ers die veel in Den Haag werken een paar duizend euro per jaar schelen.

“Ik ben heel blij voor de vakmensen in Den Haag”, zegt voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw dat vorig jaar een actie startte tegen de ‘parkeerdiefstal’ in veel steden. “Het scheelt hen veel geld én veel bureaucratische rompslomp. Want zij hoeven straks ook niet meer voor iedere klus en voor iedere wijk een nieuwe vergunning aan te vragen.”

Het doet Verhoef goed dat de ‘actie parkeerdiefstal’ in Den Haag succes heeft gehad. “Maar wij zijn er nog niet. Helaas zijn er nog veel steden waarin zzp’ers in de bouw jaarlijks duizenden euro’s kwijt zijn aan parkeergeld. Het is niet eerlijk dat hardwerkende ondernemers de dupe worden van parkeerbeleid. Vakmensen als schilders, timmerlieden, stukadoors en loodgieters hebben geen keuze; zij kunnen niet met het openbaar vervoer of op de fiets naar hun werk. Zonder hun bus kunnen zij niet werken. Het steekt dat er in veel steden voor huisartsen en verloskundigen wel een eenvoudige en betaalbare parkeerregeling is, maar voor vakmensen niet.”

Zelfstandigen Bouw roept andere gemeenten op het voorbeeld van Den Haag te volgen. Verhoef: “We hebben vakmensen in de bouw hard nodig. Laten we hen dan ook een warm welkom geven in onze binnensteden in plaats van hen weg te pesten met bureaucratische en onbetaalbare parkeerregels.”


Zelfstandigen Bouw is dé belangenbehartiger van zzp’ers in bouw, hout en techniek

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement