DELABIE: in 90 jaar uitgegroeid tot Europees leider in kranen en sanitair toebehoren

Geplaatst op 04 juni 2018 door Redactie

Toen Georges DELABIE in 1928 een gieterij in Friville aan de Somme overnam had hij niet kunnen bevroeden dat hij de basis legde voor een familiebedrijf dat zou uitgroeien tot Europees leider in kranen en sanitair toebehoren. De focus werd verlegd van de huishoudelijke markt naar specialist voor publieke gebouwen. Het verleggen van de focus betekende evenwel niet dat de kernwaarden verloren gingen. Verre van dat. Naast uiteraard kwalitatief hoogstaande producten draait het nog steeds om respect voor de bedrijfswaarden en de mensen die er werken. Plus het vermogen om te blijven innoveren en tijdig in te spelen op de wensen die er in de markt leven. Met inmiddels de vierde generatie aan het roer. Daarbij is geduld een eigenschap die door DELABIE met succes wordt ingezet.

Groei

Groei en expansie waar mogelijk maar altijd met relatief kleine stappen. Een absolute noodzaak wil je er als bedrijf zorg voor dragen dat ook nieuwe medewerkers de kans krijgen om zich thuis te gaan voelen bij een familiebedrijf. En die visie pakt goed uit. Het bewijs? Veel medewerkers kiezen er vaak voor om hun werkzame leven bij DELABIE te blijven.
DELABIEGROEP maakt sinds een decennium een sterke internationale groei door. Inmiddels worden kranen en sanitair toebehoren wereldwijd geïnstalleerd. Uitvoer vindt plaats naar meer dan 80 landen. Van Duitsland tot Portugal en van de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai) tot China (Hong Kong). Producten komt u vaker tegen dan u wellicht denkt: de Efteling, het Europees Parlement in Straatsburg en de Barajas Luchthaven in Madrid.

Het aanbod van de DELABIE Groep kent vijf segmenten: Kranen voor de utiliteit, Kranen voor zorginstellingen, Toegankelijkheid en Hygiëne, RVS sanitaire toestellen en Gespecialiseerde kranen.

Vandaalbestendig en duurzaam

Duurzaam en vandaalbestendig gecombineerd met design en installatiegemak. Dat is en blijft het vertrekpunt bij de ontwikkeling en het op de markt brengen van nieuwe producten. Ook tijdens de VSK kwam deze jubilaris weer met een aantal producten die hun weg naar de klant inmiddels hebben gevonden. Een noviteit daar was de Be-line greep, met zeer kleine afstand van de greep naar de muur. Met gemakkelijk in de hand liggende beugels die bijdragen aan een grotere veiligheid: mocht je vallen dan schiet niet je hele arm er door heen. En wat voor alle producten van DELABIE geldt is ook hier van toepassing: maar liefst 10 jaar garantie. Een ander opvallend product was de urinoirspoeler Tempomatic 4 (Design Winner 2018 German Design Award). Een urinoirspoeler die design en functionaliteit op bijzondere manier combineert. Gemakkelijk te onderhouden en eenvoudig te reinigen.

In Nederland heeft DELABIE vier account managers en gelet op gestage maar aanhoudende groei is de verwachting dat er dit jaar een vijfde bijkomt. Dat het bedrijf in de particuliere sector niet zo bekend is, maakt niet zoveel uit. In de utiliteit steeds meer, en dat werpt zijn vruchten af. Kranen en sanitair toebehoren in de utiliteit vragen om specialistische know-how. Expertise als het gaat om zaken als water besparen, vandaalbestendigheid, onderhoudsvriendelijkheid en installatiegemak.

Jarig

Nog even terug naar de bedrijfsfilosofie. ‘Wat goed is, komt snel’ is een gezegde dat hier geen opgeld doet. Boven dit verhaal staat ‘Geduld wordt beloond’ en dat is precies hoe het bij DELABIE werkt. Eerst zorgen voor kwaliteit, zowel als het gaat om producten als om medewerkers. En dan beheerst groeien. Bij deze jarige onderneming gaat het al negentig jaar zo en met succes.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement