De zonne-industrie is klaar voor de volgende stap

Geplaatst op 16 januari 2020 door Redactie

De markt voor zonne-energie maakt een ongekende groei door. Meer en meer consumenten, bedrijven en instellingen laten zonnepanelen installeren of zijn dit van plan. De schaal is er nu, maar wat is de volgende stap? Op vakbeurs Solar Solutions International is dit jaar een grotere variëteit aan zonnepanelen dan ooit tevoren te bewonderen. Nu steeds meer bedrijven met zonnepanelen aan de slag gaan, is het van belang voor installateurs om op de hoogte te zijn van alle (esthetische) mogelijkheden. Alleen zo kunnen installateurs zich blijven onderscheiden.

Energieopslag komt er aan

De zonneparken schieten als paddenstoelen uit de grond, maar het Nederlandse stroomnet kan dit nauwelijks bijbenen. Grootschalige energieopslag kan een manier zijn om problemen met netcapaciteit te ondervangen. Maar nu het einde van de salderingsregeling in zicht komt, beginnen ook eindgebruikers te kijken naar energieopslag. Als zij ’s nachts apparaten kunnen laten draaien op zelfopgewekte stroom, zou dit financieel erg interessant kunnen zijn. Maar dit vereist wel een flinke investering in slimme batterijsystemen – en stelt hoge eisen aan het kennisniveau van installateurs.

Highlights van de beurs

Van innovatieve zonnepanelen tot elektrische auto’s, het komt allemaal aan bod op de uitgebreide beursvloer. Ook wordt hier het Nederlands Kampioenschap Panelen Plaatsen georganiseerd en zijn de laatste ontwikkelingen te bewonderen op de Innovation Boulevard. Bij het Smart Storage paviljoen is daarnaast alles te ontdekken op het gebied van slimme energieopslag. Kortom, of u nu voor Duurzaam Verwarmd of Solar Solutions International komt, er is van 17 tot en met 19 maart genoeg te ondernemen bij Expo Haarlemmermeer!

Registreer u nu kosteloos

Solar Solutions International vindt plaats van 17 t/m 19 maart. Wilt u zich kosteloos inschrijven? Dat kan via www.solarsolutions.nl met de invitatiecode ‘INSTALLTOTAAL’.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement