De warmtepompboiler als meest eenvoudige stap naar verduurzaming

Geplaatst op 24 oktober 2022 door Redactie

Als gevolg van de stijgende energielasten gaan veel Nederlanders zuiniger om met gas, water en licht. Veel huizenbezitters voelen zich genoodzaakt om duurzame maatregelen te nemen.

De aanschaf van een warmtepompboiler is hierbij een mooie eerste stap. Omdat de warmtepompboiler gebruik maakt van de aanwezige omgevingswarmte, zijn energiebesparingen tot 65% voor warmtapwaterbereiding mogelijk. Bovendien komt de warmtepompboiler in aanmerking voor ISDE-subsidie.

Warmtepompboiler vs. elektrische boiler

Een warmtepompboiler is te vergelijken met een elektrische boiler, maar dan uitgevoerd met een ingebouwde warmtepomp. Is hierdoor energiezuiniger dan de ‘gewone’ elektrische boiler. Besparingen tot 65% op de energierekening voor warm water is mogelijk, door de prestaties van de warmtepomp en de voordelen van groene energie. Dankzij de energiezuinige werking komt de warmtepompboiler in aanmerking voor ISDE-subsidie tot max. €725,00.

Het voordeel

Met een beperkte investering een waardestijging realiseren van de woning naar label A en extra wooncomfort met een aanzienlijk lagere energierekening voor de bewoner.

Het ATAG assortiment bestaat uit 2 modellen warmtepompboilers, Energion Nuos Plus en Energion Lydos Hybrid, beschikbaar in verschillende uitvoeringen tot max. 250L inhoud.
De Energion Lydos is het instapmodel en kent de volgende eigenschappen:
• De eerste elektrische boiler met hybride technologie en energieklasse A
• Tot wel 50% energiebesparing t.o.v. een elektrische boiler met energieklasse B
• Max. watertemperatuur met warmtepomp tot 53˚C
• Veel warm tapwater: Tot 118 liter van 40˚C beschikbaar
• Makkelijk te installeren: Compacte afmetingen -1.15m hoog en 0.47 m diep
• Komt in aanmerking voor €500 ISDE subsidie


Meer informatie over de Energion warmtepompboilers: https://www.atagverwarming.nl/installateurs/warmtepompen/warmtepompboilers