De warmtepomp aroTHERM plus: onmiskenbaar stil

Geplaatst op 24 februari 2021 door Redactie

De Vaillant’s lucht-water warmtepomp aroTHERM plus behoort tot de stilste warmtepompen in de markt. Het Sound Safe System zorgt dat de warmtepomp tijdens het gebruik nauwelijks hoorbaar is.

Ontdek de toekomstbestendige oplossing die zowel krachtig als milieuvriendelijk is: de warmtepomp aroTHERM plus. De lucht- water warmtepomp heeft een bijzonder hoge aanvoertemperatuur tot 75 °C* omdat hij gebruik maakt van een natuurlijk koudemiddel. Zo kan de warmtepomp ook met bestaande radiatoren worden gebruikt. Het gebruikte koudemiddel is bijzonder milieuvriendelijk. Met zijn hoge rendement voldoet de aroTHERM plus ook aan de toekomstige eisen voor nieuwe gebouwen en komt hij in aanmerking voor subsidie.

Onmiskenbaar stil

Vanaf april 2021 mogen warmtepompen en airco’s die buiten de woning geplaatst worden niet meer geluid veroorzaken dan 40dB(A). Het buitendeel van de aroTHERM plus is zeer stil en voldoet aan de nieuwste geluidseisen. Het Sound Safe System zorgt dat de warmtepomp tijdens het gebruik nauwelijks hoorbaar is. Met slechts 28 dB(A) op een afstand van 3 meter in de fluistermodus is het geluid vergelijkbaar met het geritsel van bladeren. De warmtepomp kan dus zonder problemen in een dichtbebouwde buurt, zoals rijtjeshuizen, geplaatst worden.

Meer weten over het geluidsvermogen van de Vaillant aroTHERM warmtepompen. Lees het hier.