De voordelen van contactloze, elektronische mengkranen

Geplaatst op 11 mei 2020 door Redactie

De coronacrisis wijst ons nadrukkelijk op het belang van een goede handhygiëne in de strijd tegen de verspreiding van besmettelijke ziekten. Het gebruik van elektronische mengkranen kan hierin een belangrijke bijdrage leveren. Door de contactloze bediening dragen ze bij aan extra hygiëne en bescherming tegen mogelijke besmetting door of overdracht van virussen of bacteriën.

Om die reden is het gebruik van deze mengkranen verplicht in omgevingen waar bijzonder strenge hygiëne-eisen gelden, zoals de voedselverwerkende industrie en de gezondheidszorg. Ook op plaatsen waar veel mensen samenkomen of in sanitaire ruimten met een hoge gebruiksfrequentie bieden elektronische mengkranen een belangrijke bijdrage aan hygiëne en bescherming van de gezondheid. Maar ook bij gebruik thuis bieden elektronische mengkranen belangrijke voordelen. "In toilet, badkamer en keuken dragen ze niet alleen bij aan goede hygiëne. Ze springen ook verantwoord om met water en energie, zijn eenvoudig in gebruik en gemakkelijk schoon te houden”, aldus Piet Pirovano, directeur van KLUDI Benelux.

Precieze bediening

Een bewegingssensor op basis van infraroodtechnologie zorgt ervoor dat het water gaat stromen. Alleen wanneer dat nodig is en zonder de mengkraan aan te raken. Het gebied waarbinnen de sensor reageert wordt door de installateur per ruimte optimaal ingesteld om maximaal te profiteren van de voordelen. "Een elektronische mengkraan is vooral in de keuken bijzonder handig en zinvol. Daar moet hygiënisch, snel en efficiënt gewerkt kunnen worden. Vaak zijn de handen nat, vuil of niet allebei vrij. Contactloze bediening is dan ideaal."

KLUDI‘s elektronische wastafel- en keukenmengkranen bieden, dankzij de uitgekiende, dubbele sensortechniek, uiterst betrouwbare functionaliteit. De mengkranen zijn voorzien van een geïntegreerde batterij of van een stekkerdoos. "Daar waar in een bestaande ruimte moet worden geïnstalleerd, is de batterijvariant ideaal. Voor de installatie is geen elektricien nodig, er hoeven geen kabels getrokken te worden en het tegelwerk blijft onbeschadigd."

Water- en energiebesparend

Een groot voordeel van elektronische mengkranen is dat water alleen gebruikt wordt wanneer het nodig is. Dit draagt bij aan besparing op kostbaar drinkwater. Functioneel gebruik van warm water draagt bovendien bij aan besparing op energie. Temeer omdat KLUDI mengkranen voorzien zijn van techniek voor gereduceerde wateruitstroom zonder verlies van comfort. Zo dragen ze bij aan duurzaamheid en kostenbesparing, zeker in (semi-) openbare sanitaire ruimten met een hoge gebruiksfrequentie.

Veilig en doordacht

Om de veiligheid van drinkwater te garanderen zijn alle elektronische mengkranen van KLUDI voorzien van een automatische hygiënespoeling. Zo wordt het ontstaan van microbiologische verontreinigingen in stilstaand water voorkomen. Veel modellen bieden de mogelijkheid om de sensoren uit te schakelen, wanneer de wastafel of spoelbak schoongemaakt wordt. Dankzij de contactloze bediening blijft de mengkraan ook beter vrij van kalkaanslag of watervlekken. Er druppelt namelijk geen water van de handen op het kraanoppervlak.

Voor badkamer en keuken

KLUDI biedt elektronische mengkranen voor de wastafel in twee stijlen: BALANCE E en ZENTA-E. BALANCE E heeft een avantgardistisch design en is verkrijgbaar in chroom of stijlvol wit. ZENTA E heeft een helder geometrisch design dat zich moeiteloos voegt naar elke badkamerstijl. Naast de reguliere wastafelmengkranen zijn er ook wandmengkranen met een keuze uit ronde of hoekige rozetten.
In de hedendaagse keuken waarin – omwille van hygiëne en schoonmaakgemak - steeds meer belang wordt gehecht aan gladde, ononderbroken oppervlakken, is de contactloze KLUDI E-GO perfect op z’n plaats.

KLUDI – de specialist in badkamer- en keukenmengkranen

KLUDI Is een Duitse specialist voor badkamer- en keukenmengkranen, douches, en douchesystemen. Met haar slogan ‘Water in Perfection’ onderstreept KLUDI haar streven naar de hoogste kwaliteit. Het assortiment van badkamermengkranen is gebaseerd op twee pijlers. In het segment ‘Smart Luxury’ zijn producten ondergebracht die perfect passen in helder gedefinieerde stijlrichtingen. Het segment ‘Pure Function’ biedt functionele mengkranen die zich kenmerken door kwaliteit en met hoog gebruiksgemak. Met ‘Shower Dreams’ biedt KLUDI voor beide segmenten passende doucheconcepten. Voor de keuken biedt het bedrijf met ‘Kitchen Competence’ een veelzijdig productassortiment aan keukenmengkranen.

Al bijna 100 jaar geeft het internationaal opererende familiebedrijf op innovatieve wijze vorm aan het gebruik van water in keuken en badkamer. Met meer dan 1.000 medewerkers ontwikkelt, produceert en distribueert de KLUDI Groep in vele landen producten voor en via de vakhandel. Het hoofdkantoor is gevestigd te Menden, Duitsland. Wereldwijd zijn er 13 verkooporganisatie actief. De producten worden gemaakt in drie Europese productiefaciliteiten. Via een joint venture wordt in de Verenigde Arabische Emiraten gebruik gemaakt van een lokale productiefaciliteit aldaar.