De vernieuwde Tetris 2

Geplaatst op 06 augustus 2018 door Redactie

Het is wellicht de meest veelzijdige koelmachine welke op dit moment op de markt te verkrijgen is. De Tetris luchtgekoelde koelmachine van Western Airconditioning is leverbaar voor een koelvermogen van 100 tot ruim 900 kW. De Tetris is uitgevoerd met scroll compressoren verdeeld over 1 tot 4 koudemiddelcircuits, werkend op koudemiddel R410A, en welke gecombineerd worden met in V-vorm opgestelde condensorelementen en een platenwisselaar verdamper.

Alle units voldoen aan de Ecodesign wetgeving, maar er zijn ook modellen leverbaar in energieklasse A of zelfs energieklasse A+ waarmee een gemiddelde ESEER van 4,3 behaald wordt.
Wat betreft geluid is een standaard uitvoering, een Low Noise en Super Low Noise welke een tot 12 dB(A) geluidsreductie geeft ten opzichte van de standaard uitvoering.

Heeft u tijdens koelbedrijf ook verwarmingscapaciteit nodig? Dan is de optie voor gedeeltelijke of volledige warmteterugwinning wellicht een optie. Hiermee wordt condensorwarmte aan een waterzijdig circuit afgestaan. Ideaal in bijvoorbeeld productieprocessen waarbij ontvochtigd en naverwarmd moet worden.

Heeft u bij lage buitentemperaturen ook koelcapaciteit nodig? Dan is de optie met vrije koeling wellicht een optie waarmee u veel energie kunt besparen. Afhankelijk van de vraag worden 1 of meerdere vrije koelelementen toegepast.
Uiteraard is er ook een warmtepomp uitvoering van de Tetris waarbij het verwarmingsvermogen 100 tot 930 kW bedraagt en waarmee een water uittrede temperatuur van 55 oC behaald kan worden.

Naast deze uitvoeringsvormen zijn er tal van opties leverbaar waaronder gemonteerde softstarters, ingebouwde (inverter) pomp(en) en/buffervat modules en lekdetectie. Communicatie met het aanwezige GBS is mogelijk middels Modbus, Bacnet of Lonworks protocol.