De uiterst flexibele ESENSA PX FLEX is de nieuwkomer van Swegon

Geplaatst op 10 juni 2024 door Redactie

Het ingenieuze ontwerp van deze nieuwe ESENSA serie maakt het mogelijk de WTW-units zowel verticaal als horizontaal te installeren. Hierdoor passen ze probleemloos in verschillende technische situaties. De productontwikkelaars van Swegon hebben hiermee een uniek en flexibel product ontwikkeld.

  • Verticale installatie: De ESENSA PX FLEX kan tegen een wand worden geplaatst, waardoor het weinig vloeroppervlak in beslag neemt.
  • Horizontale installatie: Hierbij heeft de unit een minimale hoogte, waardoor plaatsing in ruimten met beperkte hoogte mogelijk is, bijvoorbeeld op een zolder.
  • Buitenopstelling: De horizontale installatie van de ESENSA PX FLEX kan ook buiten worden geïnstalleerd. De geringe hoogte van de unit zorgt ervoor dat deze vanaf de grond nauwelijks zichtbaar zal zijn.

Volgens Auerhaan Klimaattechniek, de leverancier van Swegon producten in Nederland, is de ESENSA PX FLEX verkrijgbaar in vier verschillende groottes met luchtdebieten variërend van ongeveer 500 m³/h tot maximaal 4.600 m³/h. Alle units zijn uitgerust met een Hoog Rendement tegenstroom platenwisselaar en EC plugventilatoren. Natuurlijk wordt de ESENSA geleverd inclusief complete regeling en bedieningspaneel. Bovendien is de ESENSA-serie Eurovent-gecertificeerd en komt deze in de meeste gevallen in aanmerking voor EIA-subsidie.