De toekomst kleurde groen tijdens VSK

Geplaatst op 29 juli 2022 door Redactie

The Future is Green! Zo luidt het credo van DUCO Ventilation & Sun Control. Een comfortabel, gezond én vooral groener binnenklimaat. De ventilatiefabrikant was aanwezig tijdens VSK en pakte op de beurs uit met energetische ventilatieoplossingen voor nieuwbouw én renovatie. Binnen systeem C innoveerde DUCO met een gloednieuwe afvoerbox, specifiek op maat van de renovatiemarkt. Met de lancering van maar liefst vier nieuwe toestellen zet DUCO bovendien een stap vooruit in de evolutie van WTW-units.

Het beste van twee werelden

DUCO trok met een volledig gamma ventilatie-units voor systeem C en D naar VSK. De Belgische fabrikant is uitgegroeid tot absolute expert in de ventilatiebranche. Of het nu om een villa, rijtjeswoning of appartementencomplex gaat, de systemen van DUCO zorgen automatisch, geruisloos en zonder dat je het doorhebt, voor precies dat perfecte binnenklimaat in huis.

Innoveren binnen systeem C

Binnen systeem C innoveert DUCO met de gloednieuwe DucoBox Reno, specifiek op maat van de renovatiemarkt. Deze gloednieuwe afvoerbox is ontwikkeld om een bestaand systeem super snel uit te wisselen naar een hoogwaardig vraaggestuurd systeem. Hierdoor helpt DUCO de markt om de bestaande woningvoorraad veel sneller te voorzien van upgrades dan wat op vandaag mogelijk is. De DucoBox Reno biedt de mogelijkheid om een verouderd ventilatiesysteem 20% sneller uit te wisselen dan bestaande oplossingen.

Keukenbox

Op de beurs introduceerde DUCO ook zijn keukenbox. De keukenbox is een slimme aanvulling binnen Duco RoofFan System. De keukenbox is speciaal ontwikkeld voor de bestaande bouw, waar in de keuken slechts één ventilatieopening beschikbaar is. Zo komen installateurs moeiteloos weg met het plaatsen van een (optionele) iAV-regelklep voor slimme meting op basis van CO2.

"Tijdens VSK introduceert DUCO de gloednieuwe balansventilatietoestellen DucoBox Energy Comfort 400 en Comfort Plus 350/450/550."

De keukenbox is bovendien voorzien van een extra restrictieklep waarmee drukverschillen tussen verschillende keukenboxen kunnen gecompenseerd worden, alsook minder geluid. Zo kan het regelbereik van de Intelli Air Valve maximaal worden benut. De Keukenbox is er in twee uitvoeringen: de Keukenbox Mono bevat één ventilatieingang waarop een ventilatieventiel aangesloten wordt. De Keukenbox Duo bevat twee ventilatie-ingangen, voor aansluiting van ofwel twee ventilatieventielen, ofwel een ventilatieventiel plus een motorloze wasemkap.

Innoveren binnen systeem D

De gebouwschil moet sinds de komst van BENG op orde zijn. En dat betekent: goede isolatie en uitstekende kierdichting. Om in een nieuwbouw te allen tijde van een gezond binnenklimaat te genieten, is een ventilatiesysteem D installeren een oplossing. Tijdens VSK introduceert DUCO de gloednieuwe balansventilatietoestellen DucoBox Energy Comfort 400 en Comfort Plus 350/450/550. De nieuwste generatie WTW-toestellen biedt antwoord op de groeiende vraag naar doortastende ventilatiesystemen voor strenge BENG-normen, lage energiegebouwen en de strengere installatie-eisen voor ventilatiesystemen. Het hoge thermische rendement en het lage opgenomen vermogen van de toestellen zijn het resultaat van een uitgekiend ontwerp.

Teks: Vincent Vandeputte

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement