De Taconova Novamix instelbare automatische mengautomaat

Geplaatst op 09 mei 2024 door Redactie

Veilig warm water tappen … dat vinden we heel gewoon, ongeacht om welke installatie het gaat. Een constante mengtemperatuur is hiervoor nodig en wordt bereikt dankzij de Taconova Novamix Compact of de Taconova Novamix Value instelbare automatische mengautomaat.
De thermostatische mengautomaat mengt het warme en koude water bij de inlaat, waardoor de temperatuur van het uitgevoerde water constant blijft. Door het warme water vanuit de ketel of het voorraadvat te mengen naar een lagere temperatuur wordt verbranding voorkomen. Het thermostatische element meet de temperatuur en regelt dat de toevoer van warm en koud water de ingestelde en gewenste temperatuur bereikt.

De Taconova Novamix Compact en Value zijn er uiteraard in diverse uitvoeringen. Protherm biedt een breed assortiment voor centraal of decentraal regelen van de watertemperatuur voor de meeste uiteenlopende installaties. Een paar voorbeelden.

Compact 70

De Taconova Novamix Compact 70 is speciaal ontwikkeld voor montage in zicht. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een wastafel. Direct onder wastafel gemonteerd in een vernikkelde uitvoering. Bovendien in iedere positie te installeren waarbij de werking hetzelfde blijft. Deze mengautomaat heeft standaard ingebouwde keerkleppen en knelaansluitingen. Als special ook leverbaar de Taconova Novamix Compact 50, instelbaar tussen de 30° en 50°.

Novamix Value

De Taconova Novamix Value MT53 is een thermostatisch mengautomaat (instelbaar 35°-70°). Voor veilig tapwater op een constante temperatuur. Deze automaat heeft bijgeleverde koppelingen met een 15mm knelaansluiting. Ook leverbaar met andere instelbereiken en aansluitingen en daardoor breed toepasbaar. Verder heeft deze MT53 een extra afdichting waardoor bij het wegvallen van koud water het warme water direct wordt afgesloten (Fail Safe).

Veilig warm water tappen: dat doe je met Taconova Novamix mengautomaten!