De prio kanaalventilator geeft net dat beetje extra

Geplaatst op 09 oktober 2018 door Redactie

Fabrikanten hebben lang gestreden om ventilatoren met de hoogste efficiëntie aan te bieden. En met typische kanaaldrukken tot 500 Pa was topefficiëntie van oudsher inderdaad een cruciale prestatiefactor. Maar in de moderne maatschappij zijn andere factoren van belang.

Systemair introduceert daarom de nieuwe prio-serie. Omdat de beste efficiëntie beter is dan de hoogste. De energiebesparing van de prio zal u aangenaam verrassen.

Geoptimaliseerde motor- en ventilatorwielintegratie

De nieuwe prio-serie integreert het motor- en ventilatorwiel perfect. Hierdoor verminderd het energieverbruik met maximaal 25 procent in vergelijking met de eerdere KD-ventilatorseries van Systemair.

Hogere capaciteit, hogere efficiëntie

Moderne kanaalsystemen hebben een kanaaldruk van ongeveer 200-300 Pa en dat neemt steeds verder af. Tegenwoordig is het van belang de hoogste efficiëntie te bereiken daar waar die er het meest toe doet - op het eigenlijke werkpunt. De voordelen zijn een hoge stroomhoeveelheid, hoge efficiëntie en een lage SFP (specifieke ventilatorvermogen) waarde.

Met de prio kanaalventilatoren voldoet u niet alleen aan de huidige ErP-eisen, maar ook aan de ErP-eisen van de toekomst.

De voordelen op een rij:

• Hoogste efficiëntie op het daadwerkelijke werkpunt.
• Uitstekend, laag geluidsniveau.
• Buitendiameter dicht bij de diameter van het kanaal, waardoor er meer installatiemogelijkheden zijn.
• Luchtdicht ontwerp (lekkageklasse B volgens de norm EN 15727).
• De hoge IP-classificatie, IP 55, maakt het mogelijk om prio te installeren in vochtige ruimtes of buitenshuis.
• Brede range: wordt geleverd in AC- en EC-versies, verkrijgbaar in diameters van 150 tot 500 mm.