Dé oplossing in woningen volgens de eisen van TOjuli en BENG

Geplaatst op 07 juli 2021 door Redactie

BENG en TOjuli

Zomers worden steeds warmer en hierdoor is oververhitting steeds vaker een probleem in moderne nieuwbouwwoningen. Met de komst van TOjuli en BENG zorgt de overheid ervoor dat er grenzen gesteld worden aan temperatuuroverschrijdingen in een woning, zodat woningen ook in de zomer comfortabel zijn. Woningen moeten vanaf 1 januari 2021 voldoen aan de eisen voor BENG en TOjuli.

Vloerkoeling

Temperatuuroverschrijdingen komt steeds vaker voor door betere isolatie en HR beglazing. Hierdoor komt warmte de woning wel binnen maar kan er niet zomaar meer uit. Vloerkoeling is dan een goede oplossing omdat bij veel projecten al slangen in de vloer liggen voor vloerverwarming. Er is dan namelijk sprake van actieve koeling en zo is TOjuli per definitie nul. Daarnaast worden veel nieuwbouwprojecten tegenwoordig al voorzien van warmtepompen.

Dé oplossing

De kunststof modulaire verdelers van WTH zijn uitermate geschikt voor vloerkoeling. In combinatie met een koudeopwekker aangestuurd vanuit de UMR2-regeling voldoet vloerkoeling aan de nieuwe wet- en regelgeving, waaronder BENG, TOjuli en het Bouwbesluit. De UMR2-regeling is geschikt voor vrijwel elke thermostaat en compatibel met alle soorten bronnen, voor zowel verwarmen als koelen.

Dat is nou wat je noemt: een klimaat waar je op kunt bouwen!