De nieuwe NIBE S735: alles-in-één ventilatielucht/water warmtepomp zonder buitenunit

Geplaatst op 21 november 2023 door Redactie

De NIBE S735 ventilatielucht/water warmtepomp biedt gasloos en duurzaam comfort zonder buitenunit. Met ventilatielucht als bron is er geen buitenunit of grondboring nodig. De alles-in-een warmtepomp zorgt voor ventilatie, warmte én warm tapwater en is een duurzame totaaloplossing voor All-Electric woningen.

Eenvoudige installatie

Dankzij de nieuwe NIBE S735 ventilatielucht/water warmtepomp is een cv-ketel of gas overbodig. De modulerende warmtepomp gebruikt ventilatielucht als bron. Een buitenunit en grondboring zijn niet nodig, waardoor de warmtepomp eenvoudig en snel te installeren is. De NIBE S735 is een complete én zeer compacte oplossing. Alle componenten, zijn geïntegreerd in het toestel waardoor de installatietijd aanzienlijk wordt verkort. Ook kan het toestel gesplitst worden en in twee delen geplaatst worden. Dit zorgt voor meer flexibiliteit bij de installatie.

Alles-in-één: duurzaam én krachtig

Deze alles-in-één oplossing zorgt voor het verwarmen van de woning, mechanische ventilatie en ruim voldoende warmtapwater dankzij de geïntegreerde 180 liter boiler. De NIBE S735 heeft een flink vermogen (modulerend compressorvermogen van 1,1 tot 6,4 kW) en is eventueel verder aan te vullen met een intern elektrisch element van 2 tot 9 kW. Dankzij het duurzame, natuurlijke koudemiddel propaan (R290) heeft de NIBE S735 een lage impact op het milieu. Mede hierdoor heeft het toestel het hoogste energielabel A+++ voor verwarming en energielabel A voor tapwater. Door het modulerend karakter van de compressor is een diepe uitkoeling van de ventilatielucht mogelijk waardoor geen extra ventilatie benodigd is.

Geschikt voor iedere woning

Dankzij het zeer brede temperatuurbereik tot 69°C is de NIBE S735 toepasbaar in combinatie met alle afgiftesystemen zowel vloerverwarming als radiatoren. Dankzij de hoge aanvoertemperatuur is het niet noodzakelijk om de bestaande radiatoren te vervangen. Dit maakt de NIBE S735 zeer geschikt voor All-Electric installaties in nagenoeg iedere woning: nieuwbouw én bestaande bouw. De nieuwe NIBE S735 is ontworpen met het oog op een laag geluidsniveau. Met een geluidsniveau tussen de 36 en 49 dB is deze warmtepomp bijzonder stil. De NIBE S735 is nu verkrijgbaar met maar liefst € 3.000,- ISDE-subsidie.

Slimme energiebesparende opties

Van ingebouwde slimme functionaliteiten zoals een energiemeter voor afgegeven energie, load balancing tot Smart Price Adaption en Smart Grid-afstemming: de NIBE S735 heeft het allemaal. Het myUplink-platform biedt uitgebreide mogelijkheden voor installateurs of beheerders voor monitoring, uitlezing en bediening – ook op afstand. De combinatie van efficiëntie, comfort én innovatie maakt de NIBE S735 een slimme keuze voor installateurs én consumenten.

Meer weten? Kijk op: https://www.nibe.eu/nl-nl/producten/warmtepompen/ventilatielucht-water-warmtepompen/s735