De meerwaarde van de juiste combinatie!

Geplaatst op 02 januari 2023 door Redactie

Masterwatt: elektrische radiatoren, vloerverwarming én warmtepomp

Al jaren levert Masterwatt, specialist op het gebied van elektrisch verwarmen, een waardevolle bijdrage aan de energietransitie. Minder gas, meer duurzaam opgewekte elektriciteit. Inspelend op vragen van consumenten en installateur heeft Masterwatt niet alleen brede range aan elektrische radiatoren, ketels en doorstroomboilers … ook een warmtepomp wordt door Masterwatt geleverd. Een nuttige aanvulling die, zo zegt Productmanager Reon Houtepen, uitstekend past in het bieden van totaaloplossingen.

Juiste combinatie

“Bij het overschakelen op een nieuw systeem wordt nog te vaak uitgegaan van de oude cijfers en getallen uit de tijd dat een cv-ketel werd geïnstalleerd. Met als gevolg veel overcapaciteit door vermogens die niet nodig zijn. Denk maar eens aan een slaapkamer waar de verwarming nooit of nauwelijks aan staat. Dat is jammer als je een bewuste keuze wilt maken voor een andere duurzame en meer efficiënte manier van energiegebruik. En ook niet meer nodig. Eén oplossing bestaat niet. Iedere woning, ieder pand is anders en dat vraagt om maatwerk. Daarbij is het onze overtuiging dat bij sommige projecten het combineren van een warmtepomp voor de vloerverwarming en het warme tapwater met elektrische radiatoren of infraroodpanelen tot het meeste rendement leidt en tot het gewenste comfort leidt. Comfort waar de eindgebruiker om vraagt”, vertelt Reon Houtepen. “Wel of geen warmtepomp, wel of geen elektrische radiator … dat is en blijft uiteraard een keuze. Maar dan is het zowel voor consument als installateur toch heel prettig dat wij bij Masterwatt alles onder één dak hebben en middels een energiesimulatieprogramma inzicht geven in verbruik, investering en dat ook met gas vergelijken. Een eerlijk en realistisch verhaal. Met harde cijfers waardoor er echt wat te kiezen valt.”

Groei

Over onder één dak gesproken: als u dit leest heeft Masterwatt haar intrek genomen in een nieuw onderkomen aan de Florijnstraat 20 in Ridderkerk. De gestage maar aanhoudende groei leidde er toe dat Masterwatt een ‘grotere jas’ nodig had. Reon Houtepen: “Groei betekent dat je meer mensen nodig hebt. Zowel voor ‘binnen’ als ‘buiten’. Bij ons ligt de focus eerst op ‘binnen’, want je moet je klanten natuurlijk wel altijd optimaal kunnen blijven bedienen. Service is bij Masterwatt geen loze kreet, maar voor ons een werkwoord dat wij met hoofdletters schrijven. We hebben een enthousiaste en gedreven club die bereid is om wanneer nodig een stap extra te zetten, voor elkaar maar ook voor de klant. En dat weten onze klanten.”

Voorraad

Nog even terug naar de warmtepompen die Masterwatt levert. Geproduceerd in Polen door Kospel. Met een Dynamis Split warmtepomp en Dynamis Mono Block warmtepomp, in diverse gradaties en varianten op de plank. Reon Houtepen: “Onze fabrikant maakt alles zelf, inclusief de printplaatjes voor de warmtepomp en dat heeft zo zijn voordelen, dat lijkt mij evident in deze tijd. Bovendien, en dat mag je wellicht toch ook wel bijzonder noemen: uit voorraad leverbaar.”

Veel te winnen

Het aanbieden van de juiste combinatie en voor ieder project nieuwbouw dan wel renovatie een totaalpakket kunnen neerleggen, pakt voor Masterwatt prima uit. “Het gaat heel hard en daarbij is het uiteraard wel van belang om bij de weg te blijven. Blijven investeren in kennis en mensen. Belangrijk dat installateurs up-to-date blijven en ze daarbij te ondersteunen. Ook bij het uitleggen aan de consument. Kijk, de energietransitie heeft voor een belangrijk deel ook te maken met bewustzijn. Ja, het kan anders. Ja, het kan slimmer en het kan efficiënter. Goedkoper en schoner. Maar dat vraagt in de eerste plaats om inzicht en duidelijk informeren. Wat, waarom en wat levert het op? En op dat terrein valt nog veel te winnen. Genoeg uitdaging dus. Voor de fabrikant, voor ons en uiteraard ook voor de installateur.”

Tekst: Bob de Jong

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement