De Itho Daalderop Green Energy Smartboiler is nóg slimmer en groener

Geplaatst op 11 juni 2021 door Redactie

Itho Daalderop presenteert medio 2021 haar nieuwste innovatie op de markt: de Green Energy Smartboiler. Deze slimme boiler bespaart energie door zich aan te passen aan het tapgedrag van de gebruiker.

De Green Energy Smartboiler gaat een stap verder dan de standaard boiler. De boiler heeft de mogelijkheid om de onbalans op het energienetwerk op te vangen door incidenteel in te schakelen om zo pieken in duurzame energie op te vangen. Zo gaat er geen energie verloren.

Hoe werkt dit proces?

De Green Energy Smartboiler hangt in een groot netwerk van boilers. Wanneer er onbalans ontstaat omdat er meer aanbod van zonne- of windenergie komt dan gevraagd, dan kan de boiler kortstondig ingeschakeld worden om de duurzame energie te benutten. Dit duurt gemiddeld 60 seconden. Dit tussentijds opwarmen heeft geen effect op de energierekening van de eindgebruiker, aangezien het aantal tussentijdse activeringen gelimiteerd is. Daarnaast gaat de opgewekte energie weer terug in de boiler en kan gebruikt worden door de eindgebruiker. Alle energie wordt dus efficiënt gebruikt.

Besparing tot wel 12%

Met de reguliere Smartboiler van Itho Daalderop kan tot 10% bespaard worden omdat de boiler zelflerend is. De Green Energy Smartboiler kan door de bewoner zelf in- en uitgeschakeld worden of in vakantiemodus gezet worden. Zo warmt de boiler niet ongevraagd op en dat bespaart energie. Met de Green Energy Smartboiler kan tot wel 12% bespaard worden op energie in vergelijking met normale elektrische boilers, afhankelijk van het app-gebruik van de Climate Connect App.

Climate Connect App

Middels de Climate Connect App, heeft de gebruiker inzicht in het verbruik en de besparing van de boiler. De gebruiker kan te allen tijde de boiler ‘boosten’, wat betekent dat de boiler op dat moment gaat opwarmen en na enkele minuten klaar is voor gebruik. Ook kan de gebruiker naast het instellen van de vakantiemodus een klokprogramma instellen.

Waarom kiezen voor een Green Energy Smartboiler?

Naast het duurzame karakter van de boiler, kent hij nog een aantal interessante voordelen. De Green Energy Smartboiler heeft een sterk concurrerende prijs ten opzichte van de reguliere Smartboiler, is onderhoudsvrij en kan elke willekeurige boiler vervangen.

  • Zelflerende boiler voor extra energiebesparing
  • Meest duurzaam geproduceerde RVS boilers ter wereld
  • Bijdrage aan het milieu door benutting van groene energie
  • Climate Connect App voor de bewoner (inzicht verbruik/extra functionaliteiten)
  • Vertrouwde Nederlandse Itho Daalderop kwaliteit