De Hybride COnnect2 warmtepomp voor verduurzaming van bestaande zorginstellingen

Geplaatst op 09 juli 2024 door Redactie

Alutherm Heating biedt de bestaande utiliteitsbouw zoals zorginstellingen de kans om hun energieverbruik en CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen door het installeren van de Hybride COnnect2 warmtepomp. In een recent project is behandelcentrum Ciro verduurzaamd.

Ciro is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische orgaanfalen, zoals COPD, astma, chronisch hartfalen en slaapgerelateerde ademhalingsproblemen. De instelling is verduurzaamd door de oude warmteopwekking van 2 cv-ketels van 900kW te vervangen door de Hybride COnnect2 warmtepompen met de unieke Alutherm schakelkast met Hybride COnnect2 regeling.

Deze innovatieve regeling zorgt voor een optimale samenwerking tussen de drie cv-ketels en drie warmtepompen. Ook past de regeling zich aan de warmtebehoefte van het gebouw aan, waardoor altijd de meest efficiënte energiebron wordt gebruikt. Dit resulteert in een aanzienlijke verlaging van het energieverbruik en de energiekosten, zonder concessies te doen aan het comfort van patiënten en personeel.

De Hybride COnnect2 warmtepompen van Alutherm Heating zijn volledig te koppelen met het gebouwbeheersysteem van het gebouw. Dit biedt real-time monitoring en controle, waardoor de energie-efficiëntie nog verder wordt geoptimaliseerd.
Een ander voordeel van de Hybride COnnect2 is dat deze op de bestaande infrastructuur/afgifte systemen draait, waardoor leidingen en radiatoren niet vervangen hoeven te worden wat resulteert in een lagere investering en korte terugverdientijd.

Voordelen Alutherm Hybride warmtepomp:

• Grote range aan cv-ketels en warmtepompen.
• Tot 70-80% gas & CO2 besparing.
• Unieke Connect2 regeling voor een optimale samenwerking tussen cv-ketel en warmtepompunits.
• Elektra verbruik warmtepomp af te stellen op beschikbare elektra gebouw.
• Verhoging van gebouw energielabel.