De fluisterstille, geen gedoe warmtepomp

Geplaatst op 08 juni 2020 door Redactie

Als installateur kun je niet meer onder duurzaamheid uit, jij moet er mee aan de slag. Jij wil toch ook een geen gedoe warmtepomp?

Toekomstbestendige woningen

Vandaag een stap zetten naar woningen die klaar zijn voor morgen. Niet alleen jouw omgeving, maar ook de politiek houdt zich hiermee bezig. Zij wil dat de energievoorziening in 2050 bijna helemaal duurzaam en CO2-neutraal is.

Warmtepompen met buitenunit

Er zijn verschillende soorten warmtepompen die je kunt toepassen in nieuwe en bestaande woningen. Eén van de belangrijkste dingen om rekening mee te houden, zijn de nieuwe geluidseisen die vanaf volgend jaar gaan gelden. Deze eisen gelden voor warmtepompen met buitenunits, die daarnaast niet te dicht op de erfgrens mogen staan. Wat is een alternatief voor deze warmtepompen?

Warmtepomp zonder gedoe

Inventum heeft de Ecolution Modul-AIR ventilatiewarmtepomp zónder buitenunit. Door de compactheid van deze energiezuinige warmtepomp plaats je deze gemakkelijk in een technische ruimte of op zolder van een woning. Daarnaast maakt de Ecolution Modul-AIR slechts 40 dB(A) aan geluid. Ter vergelijking: je koelkast maakt net zoveel (of weinig) geluid.

De toepasbaarheid van de Ecolution Modul-AIR

De Inventum Ecolution Modul-AIR is de toekomstbestendige ventilatiewarmtepomp die je in zowel eengezinswoningen en rijtjeshuizen als appartementen plaatst, zolang er mechanische ventilatie aanwezig is. Je kan de Ecolution Modul-AIR makkelijk uitbreiden van hybride naar all-electric. Dit doe je heel eenvoudig door een retrofit van het elektrische doorstroomelement en de driewegklep. Zo is er voor elke situatie een geschikte variant beschikbaar en houd je kosten en investeringen in eigen hand.

Mechanische ventilatiebox eruit, Ecolution Modul-AIR erin

De Ecolution Modul-AIR plaats je in alle woningen waar mechanisch wordt geventileerd. In deze woningen wordt via afzuigventielen in de keuken, het toilet en de badkamer vervuilde en vochtige lucht afgezogen door de mechanische ventilatiebox. De Ecolution Modul-AIR vervangt deze box en wint de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht terug. De energie uit de afgezogen, warme lucht wordt gebruikt om het water te verwarmen. Dit wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning of voor warm tapwater.

De voordelen van de ventilatiewarmtepomp van Inventum
• Meest stille, compacte en energiezuinige warmtepomp zonder buitenunit
• Toepasbaar in nieuwbouw en bestaande bouw
• Draagt bij aan een lage EPC-waarde bij nieuwbouw
• Bij renovatie stapsgewijs van gas los
• Twee energielabelsprongen voor bestaande bouw
• Besparing op gaskosten
• Goede ventilatie voor een gezond binnenklimaat
• Subsidie van €1.500 bij renovatie

Interesse? Neem contact op met Inventum. We denken graag met je mee.