De elektricien is verleden tijd

Geplaatst op 18 februari 2019 door Redactie

Weet u nog dat renovatie en nieuwbouw vooral gingen over de meterkast, 5/8’ en 3/4' buizen, schakelmateriaal, lasdoppen en 2,5mm2 installatiedraad? Wanneer gesproken werd over domotica en BUS, was dat een uitzondering. Nu worden ineens vragen aan de elektricien gesteld over zonnepanelen, zonnecollectoren, pvt-panelen, wtw-balansventilatie, warmtepompen en Rc-waardes.

Dat betekent niet alleen om- en bijscholen, maar ook nieuwe netwerken opbouwen van leveranciers en met nieuwe bedrijven gaan samenwerken of zelfs samengaan. De eindgebruiker wordt overladen met informatie over klimaatverandering, duurzame energie, stijgende energiekosten en verhalen over warmtepompen, warmtenetten en balansventilatie. De vertrouwde huis-installateur is vaak de eerste vraagbaak. En klanten houden geen rekening met verschillen tussen e- en w-installateurs, aannemers of isolatiespecialisten. U bent deskundige. Punt.

Op 19, 20 en 21 maart komen in drie dagen 10.000+ vakspecialisten samen. Zij bezoeken samen 130+ gratis seminars en bekijken ruim 500+ innovaties die op de markt komen in 2019. Bezoekers maken kennis met 250+ bedrijven uit 25+ verschillende landen. Alle oplossingen onder één dak met twee van de grootste duurzame energie kennisevents van Nederland die tegelijkertijd worden georganiseerd Solar Solutions (zonne-energie) en Duurzaam Verwarmd.

Geïnteresseerd? Bezoek Duurzaam Verwarmd & Solar Solutions gratis met onze invitatiecode 19INSTALLTOT


Reacties

Harry

20 maart 2019 om 11.50 uur

De wcd,s zullen i.d.d. blijven bestaan. Wel verlangt de klant, dat er wordt meegedacht over de mogelijkheden. 20 jaar terug hebben we bij een klant al een domotica bus-systeem aangelegd, omdat we met twee gekoppelde panden zaten, en er geen pand-overschrijdende net-aansluiting mocht worden gemaakt, terwijl dat voor de verlichting wel werd verlangd. Van het destijds flexible ontwerp, worden nu nog steeds de vruchten geplukt.

Harry Horstink

21 februari 2019 om 17.33 uur

Waterstof door onze bestaande Infra/struktuur en aanvul, met ZonenWind!!. en nu aan het gas voor de piepers, ook broodnodig!

Pjoter

21 februari 2019 om 11.06 uur

Maarten, hoezo zijn we een uitstervend ras, ik weet niet hoe je je ontlasting dan kwijt wil, en je je eigen wil reinigen. Met wifi ofzo? Warm water zullen we toch moeten opwekken, elektrische of hoe dan ook.

Piet

20 februari 2019 om 15.12 uur

Het beroep elektricien en loodgieter zijn in hoge mate gecombineerd nodig om gebouwen optimaal te voorzien van licht, warmte en warm water. Beste Jan, Het risico van biomassa is dat de afkomst niet milieuvriendelijk hoeft te zijn, bijvoorbeeld omdat het over vele zeemijlen is vervoerd en die milieulast administratief niet meetelt. Verder geeft het steeds verwijderen van niet eetbare delen van planten een verarming van de bodem. Compost is een goede bodemverbeteraar en is nodig voor een gezond bodemleven met micro-organismen en insecten.

Maarten van der Boon

20 februari 2019 om 09.23 uur

Goed dat hier opnieuw aandacht aan wordt besteed. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: de markt kantelt en het klassieke installateursmodel is eindigend. In een interview hierover (2016!) voor het ROVC noemde ik het zelfs een 'uitstervend ras'. De effecten van deze kanteling gaan voor het installatiebedrijf verder en dieper dan wat kort geschetst wordt in de tweede alinea.

Jan C. Wiesenekker

19 februari 2019 om 11.57 uur

Nu worden ineens vragen aan de elektricien gesteld over zonnepanelen, zonnecollectoren, pvt-panelen, wtw-balansventilatie, warmtepompen en Rc-waardes. Ik mis de veel verkochte en gesubsidieerde Biomassa ketels. Bij voorlichting in de energietransitie aan de overwegend behoudende Installateius markt.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement