De AK600 opbouwverdeler - slimme innovatie in elk detail

Geplaatst op 03 juni 2024 door Redactie

Sinds zijn introductie heeft de inbouwverdeler UK600 van ABB zich bewezen als een ongeëvenaard succes in de wereld van inbouwinstallaties. Met de groeiende vraag naar een wandgemonteerde variant, introduceert ABB nu de AK600 opbouwverdeler, een geavanceerde oplossing die inspeelt op de behoeften van de markt.

De AK600-serie biedt ongekende mogelijkheden voor diverse toepassingen, waarbij flexibiliteit en ontwerp centraal staan. Het productportfolio bestaat uit twee soorten behuizingen: de standaardversie voor DIN-rails en de mediaversie voor Wi-Fi-routers. Deze opbouwkast is ideaal voor grotere woningen en kleine commerciële toepassingen.

Een van de grootste voordelen van de AK600 is de maatwerkoplossing die kan worden gerealiseerd. Dit maakt de verdeler een aantrekkelijke aanwinst voor elk gebouw. Daarnaast is de installatietijd aanzienlijk verminderd dankzij een 130% uitgebreide aansluitruimte. De afneembare afdekkap zorgt voor een snelle en eenvoudige montage. Met geïntegreerde kabelopvang aan de onder- en bovenzijde van de kast en draadhouders biedt de AK600 uitstekend kabelmanagement, wat zorgt voor een professionele uitstraling van de verdeelkast.

In de huidige tijd zoeken steeds meer media- en communicatieapparaten, zoals routers en slimme gebouwautomatiseringssystemen, een veilige plek in zowel residentiële als commerciële toepassingen. De AK600 biedt deze veilige plek en dankzij modulaire geperforeerde montageplaten kunnen apparaten snel en eenvoudig worden geïnstalleerd. Het geïntegreerde, draaibare 3-weg stopcontact zorgt bovendien voor een betrouwbare stroomvoorziening.

Belangrijkste kenmerken van de AK600

- Versnelde Installatie: dankzij de tot 130% uitgebreide aansluitruimte is de installatie sneller en eenvoudiger.
- Efficiënt Kabelbeheer: de inschuifbare draadhouders en geïntegreerde kabelopvang zorgen voor een nettere afwerking.
- Quick aansluitklemmen: deze klemmen maken een snelle installatie mogelijk.
- Geavanceerde mediatoepassingen: de AK600 is geschikt voor diverse mediatoepassingen, zoals Wi-Fi-routers en slimme systemen.
- Diversiteit aan deuren en deurfolies: er is een breed scala aan keuzes beschikbaar voor de afwerking van de kast.

De AK600 laat zich perfect combineren met FlexLine®. Het compacte ontwerp van dit energiedistributiesysteem zorgt niet alleen voor ruimtebesparing, maar ook voor snellere montage en bekabeling, en een beter overzicht in de kast. Samen vormen FlexLine® en AK600 de ideale combinatie voor snelle en efficiënte installaties.

Met de introductie van de AK600 opbouwverdeler blijft ABB innoveren en inspelen op de behoeften van moderne installaties, waarbij gebruiksgemak en efficiëntie centraal staan.