Eerste editie Nationale Techniekdag in 2021

Geplaatst op 16 juni 2020 door Redactie

Op 5 maart 2021 vindt de eerste editie van de Nationale Techniekdag plaats. Dit heeft de organisatie achter de landelijke dag van de techniekbranche vandaag bekend gemaakt. Nationale Techniekdag wordt de grootste landelijke feestdag voor de techniekbranche, waar iedereen bij aan kan sluiten.

Een jaarlijks terugkerend initiatief

Nationale Techniekdag is een landelijk initiatief opgezet door de sociale onderneming Impact Days en wordt een jaarlijks terugkerend initiatief. Op Nationale Techniekdag organiseren techniekbedrijven door heel Nederland inspirerende activiteiten, rondleidingen en kijkjes achter de schermen. In het kader van de huidige tijdsgeest, worden er ook digitale rondleidingen en webinars gefaciliteerd via de speciale website www.nationaletechniekdag.nl.

Activiteiten door heel Nederland

Tijdens Nationale Techniekdag kunnen jongeren en leerlingen binnenkijken bij de technische bedrijven van alle soorten en maten, door héél Nederland. Ook kunnen scholieren online kennis maken met de techniek, via verschillende live streams en activiteiten, georganiseerd door deelnemende techniekbedrijven en aangesloten organisaties. Een belangrijk onderdeel van Nationale Techniekdag is het enthousiasmeren van jongeren, hen kennis te laten maken met de techniek én te enthousiasmeren om op latere leeftijd te kiezen voor een beroep in de technische sector.

Ook voor zij – instromers en herintreders

Met het doel om de toestroom van medewerkers naar de techniekbranche te vergroten, is Nationale Techniekdag ook gericht op het enthousiasmeren van zij – instromers en herintreders. Zij – instromers en werkzoekenden kunnen straks op www.nationaletechniekdag.nl kennis maken met diverse bedrijven op een interactieve manier en zien waar bij hen in de buurt activiteiten worden georganiseerd. Op een speelse en laagdrempelige manier kunnen werkzoekenden zo in contact komen met werkgevers.

“Voor veel zij – instromers is er nog altjid een drempel om een nieuwe branche in te stappen. Is het wel iets voor mij, wil het bedrijf mij wel? Op Nationale Techniekdag kan men eerst even online – of offline binnenkijken bij het bedrijf, tijdens de rondleiding een praatje maken met huidige werknemers/managers. Om zo die eerste, waardevolle stap te zetten en te zeggen; Ja, de techniekbranche is iets voor mij. “ Aldus mede – organisator en oprichter van de community ‘Vrouwen in Techniek’, Marjorie Woudenberg.

Grootste complimentendag voor de techniekbranche

Naast een dag vol online – en offline activiteiten, staat Nationale Techniekdag ook volledig in het teken van de techniekmedewerkers. Op deze dag zetten werkgevers door heel Nederland haar medewerkers extra in het zonnetje. Van installatiemonteur tot elektrotechnicus, van lasser tot metaalbewerker, op Nationale Techniekdag bedanken werkgevers uit alle sectoren binnen de techniekbranche haar medewerkers voor hun dagelijkse inzet, enthousiasme en betrokkenheid. Er worden speciale Nationale Techniekdag vlaggetjes, taarten en buttons beschikbaar gesteld voor in de kantines, werkplaatsen en op de kantoren. Op 5 maart viert de techniekbranche feest en staat de techiekmedewerker in het middelpunt.

Wil jij nu ook gratis meedoen als bedrijf met de Nationale Techniekdag? Ga dan naar www.nationaletechniekdag.nl en laat zien dat je meedoet met de landelijke feestdag voor de techniekbranche. Geen activiteit organiseren, maar wel laten zien dat je de medewerkers in het zonnetje zet? Meld je ook dan aan via de speciale actiewebsite.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement