‘Dat is onze drijfveer en passie’

Geplaatst op 16 december 2019 door Redactie

„We hebben vloerputten voor afvalwater dat binnen gebouwen naar de riolering gaat, maar ook douchegoten, afvoergoten voor bedrijfskeukens en industriële putten. Daar houden we ons de hele dag mee bezig”, zegt Evert van den Berg, van familiebedrijf Aquaberg, specialist in waterafvoer. „Onze drijfveer en passie is om de putten van goede kwaliteit te maken. We ontwikkelen zelf de producten en laten matrijzen maken. De productie gebeurt bij voorkeur lokaal. Onze putten zijn dus een puur Nederlands product.”

„De productie in Nederland past bij ons streven naar maatschappelijk verantwoord ondernemen”, vertelt zoon Evert Willem. „Bij ons draait het om de korte lijnen en de lange contacten”, aldus dochter Mirjam. „Voor de groothandel is het fijn om één vast aanspreekpunt te hebben. En als ze bellen, dat ze dan iemand aan de lijn krijgen die weet waarover hij of zij praat.”

Voor elke situatie een put

„We hebben een groot assortiment putten, voor toepassingen in keuken, badkamer en industrie, zoals vloerputten, renovatieputten. En we vertegenwoordigen afvoerputten van het merk Blücher”, laat Evert weten. Het bedrijf levert zoveel verschillende afvoerputten omdat er veel verschillende situaties zijn. „We hebben voor elke toepassing en elke situatie een vloerput. Onze putten staan bekend om hun hoge kwaliteit, innovatieve vernuftigheden en inzetbaarheid binnen tal van branches”, zegt Evert. „Ze staan voor jarenlang zorgeloos gebruik. Wij ontwerpen vloerputten die uit zo min mogelijk onderdelen bestaan. Want alles wat kan bewegen in een put, kan ook vast komen te zitten.”

Kritisch

Aquaberg produceert en assembleert alle vloerputten in Nederland. ,Dit doen we volgens de allerhoogste normen, want we gaan voor de beste kwaliteit”, laat Evert weten. Het bedrijf is steeds bezig om nieuwe innovatieve producten te ontwikkelen. Zo zijn veel van de vloerputten gemakkelijk plaatsbaar door de horizontale en verticale verstelbaarheid.

„Bij ons draait het om de korte lijnen en de lange contacten.”

„Een andere innovatie die wij, naar aanleiding van een klantwens, zelf hebben bedacht is het reukslot met handgreep”, vertelt Mirjam. “Het reukslot is op die manier eenvoudig uitneembaar en sneller schoon te maken.” Verder produceert Aquaberg vloerputten die zijn diepgetrokken uit één stuk roestvaststaal. „We zijn een lastige klant voor onze leveranciers omdat we heel kritisch zijn”, geeft Evert Willem aan. „Onze putten moeten van goede kwaliteit zijn. Er mag niets aan mankeren. Met een put hebben we toch een kindje in onze handen. Onze ingangscontrole is zeer streng. Ondanks dat onze leveranciers dat weten, gebeurt het nog wel eens dat er iets retour gaat. We willen alleen goede kwaliteit en goede materialen tegen een goede prijs.” De vloerputten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals ABS kunststof. Dit is bestand tegen kokend water en het is 100 % recyclebaar.

Uitwisselbaar

De putten en onderdelen zijn gemaakt van robuuste materialen. Ze zijn zo gemaakt dat veel onderdelen op elkaar passen en uitwisselbaar zijn. „Als een klant voor ons product kiest, dan garanderen wij dat de onderdelen zoals reukafsluiters na vele jaren nog steeds leverbaar zijn”, zegt Mirjam. „We houden rekening met de eindgebruiker. De roosters zijn bijvoorbeeld kindvriendelijk omdat er geen scherpe kanten aanzitten. Dit is één van de tips die wij kregen van een gebruiker. De roosters kunnen ook vastgezet worden met schroefjes, zodat deze niet losgedraaid kunnen worden. Deze vinden hun toepassing bijvoorbeeld binnen penitentiaire inrichtingen.”

Bezanden

Aquaberg verzorgt ook het bezanden van de putten. „Het bezanden wordt hier onder ideale omstandigheden gedaan”, legt Evert uit. „Voor de installateur is het makkelijk dat hij dat niet meer op de bouw hoeft te doen, waar bovendien de omstandigheden niet altijd ideaal zijn. We leveren ook putten met een flens, die bezand is. Zo kan de installateur er een waterdichte laag of kimband op aanbrengen. Bezande kunststof vloerputten hebben een optimale hechting in de beton. De putten met flens zijn de toekomst.”

Speciedeksel

Om het de installateur makkelijk te maken, hebben de putten een speciedeksel om te voorkomen dat gruis en specie de put inloopt. „De installatiehandleiding bevindt zich op de deksel. De tekst is van hetzelfde materiaal als de deksel ”, laat Evert weten. „Zo kan de instructie niet kwijtraken en is deze altijd goed te lezen. Als de deksel een beetje vuil wordt, is het zelfs beter te lezen.”

„Wij ontwerpen vloerputten die uit zo min mogelijk onderdelen bestaan. Want alles wat kan bewegen in een put, kan ook vast komen te zitten.”

De deksel beschermt tevens tegen krassen. Omdat de montage van een vloerput een precisiewerkje is, zorgt de rubberen afsluitring ervoor dat de put kantelbaar en in hoogte verstelbaar is, zodat deze in de afbouwfase nog bijgesteld kan worden. Dit zorgt voor extra efficiëntie en montagegemak. „We denken mee met de installateurs”, vertelt Mirjam. „Zoals bij onze renovatieput. Een mooie oplossing omdat de bestaande vloerput niet hoeft te worden uitgehakt. Dat is makkelijk werken en het scheelt tijd.”

Familiebedrijf

Aquaberg is een echt familiebedrijf. Vader Evert, moeder Ria, zoon Evert Willem en dochter Mirjam werken binnen het bedrijf. Verder zijn er nog drie medewerkers binnen het bedrijf, Henri, Jan en Julia. „We hebben allemaal onze eigen dingen die we leuk vinden en waar we goed in zijn”, zegt Mirjam. „Mijn vader en ik vinden het leuk om meer naar buiten te treden.

„We zijn een lastige klant voor onze leveranciers omdat we heel kritisch zijn.”

Evert Willem en Ria werken meer binnen in het bedrijf.” Evert en Ria zijn samen met het bedrijf van start gegaan. „Op mijn zestiende kwam ik voor het eerst in aanraking met afvoerputten”, vertelt Evert. „Ik zat toen al vol ideeën voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Vanuit de bouwsector was er vraag naar hoogwaardige vloerputten. Reden om dit bedrijf op te richten. We doen net even dat stapje extra.” „Wij zijn in het bedrijf opgegroeid”, laat Mirjam weten. „Als kind liepen we al op de bouwbeurs. En als er materialen thuis binnenkwamen, dan hielpen wij mee. Dat vonden we heel gewoon.” Zowel Evert Willem als Mirjam hebben bij andere bedrijven gewerkt voordat ze bij het familiebedrijf kwamen.

Kenniscentrum

In het kenniscentrum van Aquaberg zijn de laatste nieuwsberichten, ontwikkelingen en trends binnen de branche te volgen. Installateurs die met Aquaberg producten werken, worden voorzien van duidelijke instructiehandleidingen.
Aquaberg heeft een groot assortiment putten en toebehoren op voorraad. De bestellingen gaan over het algemeen dezelfde dag de deur uit. De producten worden geleverd aan de groothandel en ze vinden hun toepassing in Nederland en België.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement