Daikin lanceert een 4-stappenplan voor het CO2-vrij maken van onze woningen

Geplaatst op 08 juni 2021 door Redactie

Daikin lanceert een 4-stappenplan voor een fundamentele transformatie van woningverwarming en -koeling op weg naar een groener Europa. Het doel is vanaf nu tot het jaar 2030 het aandeel van hernieuwbare verwarmings- en koelingssystemen te verhogen met 40%. Daarmee verminderen we de CO2-uitstoot van woningen in lijn met de verhoogde doelstelling daarvoor van 40% naar 55% tegen 2030, zoals vastgelegd in de Europese klimaatwet van 21 april.

Een sleutelrol voor hernieuwbare verwarmingssystemen

Op dit moment is de Europese gebouwenvoorraad verantwoordelijk voor ongeveer 36% van alle CO2-uitstoot in de EU. Het merendeel van de woningen wordt nog steeds verwarmd met verouderde systemen, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van vervuilende fossiele brandstoffen zoals steenkool en olie. In sommige Europese landen is verwarming via warmtepompen, die gebruik maken van hernieuwbare energie, in nieuwbouw al de nieuwe norm geworden, maar bij vervanging zit nog veel ongebruikt potentieel. Deze constatering staat in schril contrast met de verhoogde EU-doelstelling van vermindering van de CO2-uitstoot van 40% naar 55% in 2030 in de onlangs ondertekende Europese klimaatwet.

Patrick Crombez, General Manager Heating and Renewables bij Daikin: “Er is een duidelijke en realistische strategie nodig om woningverwarming CO2-vrij te maken. Hernieuwbare technologieën spelen een essentiële rol bij het behalen van de nieuwe doelstellingen, vooral in de vervangingsmarkt. Daikin heeft de ambitieuze nieuwe doelstellingen overgenomen en neemt met een 4-stappenplan het voortouw om woningverwarming te transformeren."

Lees het hele artikel op www.daikin.nl

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement