DAB Pumps focust op comfort, energiebesparing en installatiegemak

Geplaatst op 08 augustus 2018 door Redactie

Op de vakbeurs in Hardenberg presenteert DAB Pumps drie pompsystemen die veel installatiegemak bieden en op installatietijd besparen. Dit zijn slimme pompsystemen met geïntegreerde regeltechniek, die bovendien veel energie besparen en zelfs draadloos op het internet zijn aan te sluiten. Zoals de drukverhogingsinstallaties e.sybox mini en e.sytwin, die geen andere pompleverancier kan aanbieden. Daarnaast presenteert DAB een beursprimeur: de nieuwe circulatiepompen Evosta 2 + 3.


De e.syline drukverhogingsinstallaties zijn uniek in zijn soort en bieden vele voordelen. Voor de installateur eenvoud en installatiegemak, want alle componenten, waaronder de frequentieregelaar zijn geïntegreerd. U sluit de leidingen aan, stelt de unit in m.b.v. het LCD display en klaar is kees. De e.sybox mini is zo compact dat deze in elke omgeving geïnstalleerd kan worden, zelfs in de meterkast of onder een wastafel. Dat kan in alle posities, ook buiten. De speciale watergekoelde motor, de anti-trilling doppen en de geluidsabsorberende mantel zorgen ervoor, dat de units een zeer laag geluidsniveau hebben, max. 45 dB(A).

De capaciteiten zijn fors: de e.sybox mini kunt u inzetten tot 60 l/min bij 20 m, de maximum opvoerhoogte is 55 m. De 2-pompsunit e.sytwin tot 100 l/min per pomp bij 20 m, de maximum opvoerhoogte is 60 m. Uw opdrachtgever profiteert van een hoog comfort dankzij de constante waterdruk. Koud/warm effecten door drukschommelingen komen niet meer voor. Naast het hoge comfort en het lage geluidsniveau, bespaart de e.syline 50% energie, dus is snel terugverdiend.

De serie Evosta is een serie intelligente circulatiepompen met buitengewone prestaties en een laag energiegebruik. Dankzij de nieuwe Smart Energy-concepten, een elektronische evolutie, en het gebruik van een frequentieregeling, is de EEI-index met ≤ 0,19 lager dan ooit. Voor een extra besparing en het voorkomen van condens wordt de Evosta 3 standaard met isolatieschalen geleverd.

Intelligent betekent voor de installateur veel installatiegemak. Met slechts één insteltoets kunt u de verlichte gebruikersinterface bedienen. De directe feedback en het goed verlichte display, vergemakkelijkt de instelling. Vervangen is al even eenvoudig want dankzij de nieuwe voedingsconnector kan deze worden gebruikt met connectoren van derden, zonder alle elektrische aansluitingen opnieuw te bedraden.

De nieuwe serie Evosta bestaat uit circulatiepompen voor cv- en zonnesystemen, airco-installaties en drinkwatersystemen. Door de nieuwe innovatie technologie zijn ze compacter, ergonomisch en waterdicht volgens IPX5.

Installatie Vakbeurs Hardenberg: hal 2, stand 209