Cv-ketels worden veiliger

Geplaatst op 27 oktober 2016 door Redactie

Bijna de helft van de ongevallen gebeurt met een moderne en goed onderhouden cv-installatie. Dat bleek vorig jaar uit onderzoek van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. De raad riep daarom fabrikanten van cv-ketels op om hun producten veiliger te maken.

Deze maand verschijnen de eerste ketels met een ingebouwde koolmonoxide sensor. Die zorgt ervoor dat de ketel wordt uitgeschakeld wanneer er een gevaarlijke hoeveelheid koolmonoxide wordt uitgestoten.
Vaillant is een van de ketelleveranciers die deze week een nieuwe ketel heeft geïntroduceerd met ingebouwde CO-sensor. Ronald Mazurel van Vaillant vertelt: " Er zijn steeds meer mensen die een koolmonoxidemelder aanschaffen. Toch was er de wens om ook wat aan de ketel zelf te veranderen."

Titia Siertsma van de Uneto-VNI geeft aan : “Het is schrikbarend hoeveel ongelukken met koolmonoxide ook met moderne cv-ketels nog gebeuren. Uneto-VNI pleit er dan ook voor om zwaardere eisen te gaan stellen aan monteurs en wij lobbyen ervoor om daar een wettelijke erkenning voor installateurs van te maken.”

Ook de tweede kamer buigt zich over het onderwerp. Zo wordt er binnenkort gesproken over het invoeren van wettelijk verplichte zwaardere eisen aan installatiebedrijven en monteurs.


Reacties

Ronald

10 november 2016 om 20.09 uur

ik zit bijna 35 jaar in het vak .en neem iedere dag nog de tijd om een cv ketel netjes op te hangen en af te stellen .dit kan ik doen omdat ik nog normale prijzen hanteer , Niet de prijzen die je op internet ziet Grote bedrijven stunten ermee .de monteurs worden opgejaagd om er 2 a3 per dag op te hangen .dan vindt ik het niet gek dat er fouten gemaakt . En ik moet frits gelijk geven ,eigenlijk hetzelfde verhaal. internet is mede schuldig aan voorlichting HOE HANG IK EEN CV KETEL OP

Frank Ondunk

5 november 2016 om 13.18 uur

Als installateur heb ik heel wat jaren moeten studeren dag school avond school en div cursussen toen moesten ineens de grenzen opengesteld worden . Deze nieuwkomers moesten ook werken dus de overheid heeft de markt vrij gegeven . Nu gebeuren er regelmatig ongelukken met niet goed aan gesloten cv ketels (door de beunhaas monteurs) en moet er weer onderschijd gemaakt worden tussen installateur en dhz allemaal weg gegooid geld onze papieren waren niets meer waard nu na schade en schande wordt iedereen wakker en moet het toch anders HeHe,! VNI had eerder had eerder aan de bel moeten trekken en niet achteraf mauwen. Dit moest ik even kwijt. Gr Frank.

malfroid

4 november 2016 om 08.08 uur

In Belgiƫ hebben we net hetzelfde probleem , erkenningsnummers , scholingen ,jaarlijkse bijdragen , externe controles etc en intussen doet de zelfplaatser en Polski rustig verder ....

frits rademakers

3 november 2016 om 17.56 uur

he Titia geweldig nieuws !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! weet je eigenlijk wel hoe een cv ketel er uit ziet?????????????????????????? die ongelukken gebeuren niet bij installateurs alleen bij PRUTSERS die genoeg betalen om lid zijn Ga eens RUIMEN echte vak mensen maken eigenlijk hele mooie installatie s maar ja het moet goedkoop door Polen, Bulgaren eigen aankoop bij de Bouw markt en noem maar op VNI had jaren geleden moeten ingrijpen in de wildgroei! en niet de put dempen als het kalf verdronken is.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement