CoxHYBRID® Rookgasafvoer, voor renovatie van schachten en CLV systemen in de gestapelde woningbouw

Geplaatst op 13 september 2016 door Redactie

U beheert een appartementengebouw waar VR-ketels zijn aangesloten op een gemeenschappelijke schacht en deze ketels dienen vervangen te worden? Volgens regelgeving zijn alleen nog HR-ketels toegestaan en het mengen van VR met HR-ketels mag niet. De oude schacht moet dus zodanig worden gerenoveerd dat hierop collectief moderne condenserende HR-ketels kunnen worden aangesloten.

Een groot struikelblok voor zo’n groots renovatieproject vormen meestal de sloopwerken die uitgevoerd dienen te worden in de woningen en de overlast welke dit teweeg brengt bij de bewoners. Met CoxHYBRID® CLV PP kunt u zonder breekwerk de bestaande opening van de oude ketel gebruiken om zo de nieuwe ketel te installeren. Met standaard producten wordt flexibel ingespeeld op de diversiteit in etagehoogtes, zonder zagen of passtukken. Een CoxHYBRID® systeem van Cox Geelen wordt in 1 dag geplaatst.

Werkwijze

De werkzaamheden starten met het inmeten van de etagehoogtes en het bepalen van de positie van de CV aansluitpunten. Door de maatlijnen op de rookgaspijp kan de etagehoogte worden ingesteld tussen 2,60 tot 3,10 meter. De pijpen kunnen in of uit elkaar worden geschoven, inkorten is dus overbodig. Een volgende stap is de pijpen aan elkaar koppelen met RVS strippen en bevestigingshaken. Door het slimme ontwerp wordt de krimp en uitzetting van het kunststof systeem opgevangen.

Volgende stap is het CoxHYBRID® systeem in de schacht laten zakken. Het systeem hangt aan de RVS strippen en haken. De strippen hangen aan een zelfinstellende ophangbeugel die op de schoorsteen of dak wordt gemonteerd. Op elke pijp kunnen 2 cv-ketels worden aangesloten. Deze aansluitingen zij standaard afgedopt. Met een tool kan deze dop via de bestaande schachtopening worden gedemonteerd en vervangen worden door een Ø 60 aansluitpijp. Zodra de aansluitpijp is gemonteerd kan de HR-ketel worden aangesloten.

CoxHYBRID® is leverbaar in Ø130 mm. Hierop kunnen tot 5 tot 9 cv-ketels worden aangesloten.