Cox Geelen Prefab luchtwarmtepompkap al veel toegepast

Geplaatst op 16 december 2019 door Redactie

Vanaf 2013 plaatst men de split-unit van een luchtwarmtepomp al op het dak, slim!

Geboren uit plaatsgebrek en geluidsoverlast gingen producenten op zoek naar een slimme oplossing om deze daar vervolgens mooi weg te werken. Al snel kwamen ze terecht bij dé producent van Prefab schoorstenen, Cox Geelen. Met als resultaat een mooie metalen cover-up welke op maat gemaakt wordt, ook de kleur is naar keuze. Zwart, oranje, grijs u mag het bepalen. De opstand kan in alle hellingshoeken geleverd worden, alsook voor plat dak, in nok en wolfseind uitvoering.

Een groot afnemer is bijvoorbeeld VolkerWessels waarbij in het concept MorgenWonen de warmtepompkap een belangrijke rol speelt. Tot onze klantenkring behoren verder de gerenommeerde producenten van warmtepompen en airconditioning.

De warmtepompkappen worden op vraag bij Cox Geelen in huis ontworpen en geproduceerd. De kap dient immers perfect te passen om de buitenunit van de warmtepomp om de maximale geluidsreductie te bewerkstelligen.

Standaard is er een waterafvoer (condens/smelt) en een doorvoer voor koudemiddelleidingen en zonnepaneelkabels voorzien. Verder kan er optioneel gekozen worden om de kap ook te gebruiken voor MV, WTW aan/afvoer en rioolontspanning.

Al met al een totaaloplossing en een reeds bewezen concept om de split-unit/monoblock veilig op het dak te plaatsen.