Consumenten verkiezen comfort boven duurzaamheid bij sanitairproducten

Geplaatst op 15 augustus 2019 door Redactie

Bij de aankoop van een badkamer of badkamerproducten is de mate van comfort doorslaggevender (57%) dan duurzaamheid (43%). Dat is opmerkelijk omdat een meerderheid (58%) van de consumenten het belangrijk vindt dat fabrikanten aangeven hoe duurzaam hun producten zijn. Dat blijkt uit onderzoek onder consumenten door USP Marketing Consultancy. Dit onderzoek, ‘Spetterend Sanitair 2025’, is onderdeel van een grootschalig onderzoek in opdracht van Stichting Verwarming en Sanitair. De onderzoeksresultaten worden gepresenteerd op een gelijknamig afsluitend congres op 29 oktober 2019 waar de leden van de stichting een laatste keer samenkomen.

Duurzaamheid versus comfort

Consumenten is gevraagd hoe belangrijk zij het vinden dat sanitairfabrikanten bij hun producten aangeven hoe duurzaam hun producten zijn. Slechts een op de tien consumenten zegt dit niet belangrijk te vinden, terwijl 58% dit wel belangrijk tot zeer belangrijk vindt. Toch is de mate van comfort doorslaggevender dan de mate van duurzaamheid bij de aankoop van een badkamer of badkamerproducten. Voor 57% van de consumenten is comfort de doorslaggevende factor bij de aankoop, terwijl 43% juist kiest voor duurzaamheid.

Spetterend Sanitair 2025

Deze bevindingen komen uit onderzoek van USP Marketing Consultancy. ‘Spetterend Sanitair 2025’ is de naam van dit uitgebreide onderzoek naar de toekomstige ontwikkelingen in de sanitairbranche. Relevante thema’s, zoals de energietransitie en trends in sanitair komen aan bod. Dit onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Stichting Verwarming en Sanitair. De onderzoeksresultaten worden gepresenteerd op het gelijknamige congres op 29 oktober 2019 in Mereveld in Utrecht, de plaats waar alle schakels uit de bedrijfskolom van sanitair elkaar weer ontmoeten. Partijen die zich bezighouden met sanitair worden uitgenodigd op dit gratis evenement. Het congres wordt verder ingevuld met interessante informatie over de toekomst door middel van verschillende presentaties, waaronder een door Jan-Paul Schop, directeur van USP Marketing Consultancy.

Kennisplatform

De onderzoeksresultaten worden na Spetterend Sanitair 2025 beschikbaar gemaakt op een online kennisplatform. Hier worden alle resultaten overzichtelijk gepresenteerd, zodat alles eenvoudig terug te vinden is. De onderwerpen die centraal staan in het onderzoek zijn: de energietransitie, innovatie bij montage, wensen en behoeften van 50-plussers, trends en de klantreis. Dit kennisplatform zal voor het congres online gaan en hier zal alle informatie rondom Spetterend Sanitair 2025 te vinden zijn.

Stichting Verwarming en Sanitair

‘Spetterend Sanitair 2025’ is een afscheidscadeau van Stichting Verwarming en Sanitair. Deze stichting bestaat uit fabrikanten, groothandelaren en installateurs en heeft gedurende meer dan 25 jaar gezamenlijk de afzet van hoogwaardig sanitair gepromoot. De opheffing van de stichting gaat gepaard met een laatste grootschalig onderzoek naar de trends en ontwikkelingen in de sanitairbranche.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement