Conduct lanceert RoofSupport GelConnect

Geplaatst op 13 januari 2023 door Redactie

Met RoofSupport GelConnect biedt Conduct Technical Solutions de oplossing om beschadigde solarkabels efficiënt te herstellen. De connector vervangt eenvoudig en snel alleen het beschadigde gedeelte, in plaats van de complete kabel: een snelle en duurzame oplossing!

De constructie bestaat uit een schroefverbinder, een behuizing gevuld met gellaag en twee tiewraps. Door de gellaag ontstaat er een waterdichte afsluiting (IP68) en door de UV-bestendige eigenschappen van de behuizing is de levensduur minimaal 30 jaar, wat gelijk is aan die van de kabel zelf.

Bij schade aan solarkabels is het altijd de beste oplossing om de kabel in zijn geheel te vervangen. Is dit niet mogelijk? Verwijder dan alleen het beschadigde gedeelte van de kabel en sluit de twee uiteinden opnieuw aan door middel van de GelConnect. Plaats de uiteinden van de kabel in de schroefverbinder, draai de schroeven aan en klik eenvoudig de behuizing met gellaag eromheen. Met de meegeleverde tiewraps wordt aan beide zijden van de behuizing een extra vergrendeling aangebracht, hierdoor ben je verzekerd van een stevige bevestiging.

De RoofSupport GelConnect is te gebruiken bij kabels van 6mm² tot 50mm² en is per stuk te bestellen met artikelnummer GC650 via de landelijk dekkende elektrotechnische groothandels.