Conduct lanceert PVBOXshelter

Geplaatst op 19 oktober 2020 door Redactie

Conduct Technical Solutions introduceert een nieuwe innovatie, PVBOXshelter. Dit nieuwste model uit de PVshelter-serie is bedoeld als montageframe, voorzien van dak voor kleinere behuizingen zoals een AC-lastscheider of PVbox.

Met de introductie van de PVBOXshelter biedt Conduct de mogelijkheid om een AC-schakelkast of combiner PVbox elegant en technisch op de juiste manier in de infrastructuur te integreren. Door de opbouw van de PVBOXshelter positioneer je de behuizing voorzien van lastscheider of DC-verdeler boven het RoofSupport draadgootsysteem, waardoor onnodige overlengte van bekabeling voorkomen wordt.

Door de uiterst lage onderconstructie van de PVBOXshelter is deze direct onder het RoofSupport draadgootsysteem te schuiven. Hierdoor wordt de PVBOXshelter tegen de zijkant gepositioneerd en is de te monteren behuizing direct boven het draadgootsysteem eenvoudig, zonder bekabeling om te hoeven leiden, bereikbaar.

Voldoende ballast

Ondanks de minimaal vereiste hoogte tussen het RoofSupport draadgootsysteem en de onderzijde van de geplaatste kast is de gehele constructie zo laag mogelijk gehouden. Dit, in combinatie met de 12KG betonballast + 13KG uit autobanden gerecyclede daksteunen, maakt de PVBOXshelter voldoende windbestendig.


Standaard uitvoering PVbox

De PVBOXshelter is voorzien van blindklinkmoeren voor montage van 2 typen PVbox. De PVbox met maatvoering 400mm (B) x 200mm (H) voorzien van een 125A AC-switch is bedoeld als lastscheiderkast voor het vrijschakelen van de 400VAC. De 400mm (B) x 300mm (H) PVbox is als DC-combinerbox in combinatie met PVBOXshelter vrij in de PV-infrastructuur te plaatsen.

Meer informatie over PVBOXshelter is te vinden op:
www.conduct.nl/pvboxshelter