Condensaat van de verwarmingsketel afvoeren met Sanicondens

Geplaatst op 24 september 2021 door Redactie

Een condensatieketel op gas of stookolie produceert tijdens haar werking condensaat. Om probleemloos te werken moet dit condenswater afgevoerd worden.
In het geval dat er bij de verwarmingsketel geen afvoervoorziening is, bieden de Sanicondens pompen van SFA de oplossing.

De vernieuwde Sanicondens Pro voert moeiteloos condensaat af van verwarmingsketels, maar ook van airco’s en koel-vriessystemen in woningen, kantoren en bedrijfsgebouwen.
De Sanicondens Pro treedt in werking door middel van een vlottersysteem en heeft 2 inlaten, is geluidsarm en snel en eenvoudig te installeren aan de muur.

Condensaat uit de verwarmingsketel is zuur van aard. Om de pomp maar ook om de afvoerleidingen te beschermen , wordt steeds aangeraden een neutralisatiesysteem te plaatsen zoals de Sanineutral.
De Sanicondens Best Flat combineert beiden, deze condenspomp met lage inlaten beschikt over een geïntegreerd neutralisatiesysteem. Het zure condensaat wordt door middel van de meegeleverde granulaatkorrels in de bovenste kamer van de Sanicondens Best Flat geneutraliseerd en via de tank (3,5 liter) afgevoerd.

Zowel de Sanicondens Pro als Best Flat zijn zeer eenvoudig te installeren en worden geleverd met complete installatie kit en terugslag klep.