‘Compleet pakket voor aanleg vloerverwarming’

Geplaatst op 14 september 2022 door Redactie

Herzo in anderhalf jaar uit z’n jasje gegroeid

Herzo, groothandel in vloerverwarming, is in mei verhuisd naar het nieuwe pand in Oosterhout bij Nijmegen. Voorheen zat het bedrijf in Zetten / Andelst. „Daar ben ik zo’n anderhalf jaar geleden bij mijn ouderlijk huis met de zaak van start gegaan”, vertelt Eduward Hermsen, eigenaar Herzo. „We groeiden in rap tempo, dus al snel was de ruimte te klein. Het werd tijd dat we naar een grotere locatie verhuisden.”

Hermsen is al zo’n drie jaar met zijn zaak bezig, waarvan het laatste anderhalf jaar fulltime. „Mijn vader ondersteunt mij in de zaak”, laat hij weten. „Voordat ik Herzo oprichtte, was ik al werkzaam in deze branche, maar ik wilde graag zelf een bedrijf aansturen. Ik ben van huis uit technisch, dus dit past wel bij mij. Toen kwam deze mogelijkheid voorbij en die heb ik met beide handen aangepakt. Zeker omdat er een grote markt is voor vloerverwarming. De toekomst bij woningen is gericht op vloerverwarming, want er worden steeds meer warmtepompen geïnstalleerd die op vloerverwarming aangesloten worden.”

Compleet assortiment

Herzo levert het complete pakket voor de aanleg van vloerverwarming, waaronder bouwfolie, draadstaalmatten, noppenplaten & tackerplaten, slangkoppelingen, vloerverwarmingaccessoires, meerlagenbuizen en verdelers. „De verdeler van onze vloerverwarming is een belangrijk onderdeel van het verwarmingssysteem”, vertelt Hermsen.

„Voordat ik Herzo oprichtte, was ik al werkzaam in deze branche, maar ik wilde graag zelf een bedrijf aansturen.”

„Er zijn verschillende soorten verdelers, zowel met als zonder pomp, maar ook speciale types voor stadsverwarming. Afhankelijk van de manier waarop je huis verwarmd wordt, heb je een bepaald soort verdeler nodig. Wij werken met een all-in formule, zodat van tevoren precies het bedrag bekend is voor het aanleggen van de complete vloerverwarming. Mocht de installateur een verlegplan willen, dan verzorgen wij dat ook. We maken verlegplannen in PDF of AutoCad DWG-formaat. Kortom, de installateur kan bij ons terecht voor het complete pakket voor het aanleggen van vloerverwarming. We verkopen niet alleen vloerverwarmingsproducten, we bieden ook service en ondersteuning bij de montage. We begeleiden zowel het transport als de installateurs die de vloerverwarming leggen.”

Kwaliteitsproducten

Het nieuwe pand is in totaal 950 m2. Op de begane grond kan de installateur bij de afhaalbalie terecht voor de artikelen. Verder is hier ook een deel van de voorraad. Meer voorraad staat op de eerste verdieping van het pand. De tweede verdieping kan verhuurd worden voor bijvoorbeeld kantoren.

„We verkopen niet alleen vloerverwarmingsproducten, we bieden ook service en ondersteuning bij de montage. We begeleiden zowel het transport als de installateurs die de vloerverwarming leggen.”

„We versturen de artikelen met transport, maar we hebben ook eigen transport”, geeft Hermsen aan. „We leveren uiteraard op de bouw.” Herzo werkt met korte lijnen en heeft direct contact met de klant voor een snelle en accurate levering. De producten worden gelijk uit voorraad geleverd. „We leveren uitsluitend kwaliteitsproducten, die allemaal gecertificeerd zijn”, zegt hij. „We geven de installateur alle productinformatie en hij krijgt bij ons ook productgarantie. Stel dat een product een procedurefout heeft en lekt, dan lossen wij dat op.”

Pomploze verdelers

„Op dit moment is er veel vraag naar pomploze verdelers voor de warmtepomp. Dat is de toekomst”, laat Hermsen weten. „Als je een lage temperatuur verwarming (LTV) gebruikt, heb je een verdeler zonder waterpomp of een gesloten verdeler nodig”, legt hij uit. „Het warme water van de warmtepomp wordt dan rechtstreeks via de verdeler naar de verwarmingsbuizen verstuurd. Nadat de cyclus is voltooid, stroomt het water terug naar de warmtepomp.”

Eigen producten

Herzo heeft eigen producten zoals de vloerverwarmingsslang 16x2 van 600 meter in Herzo rood. Dit is een hoge kwaliteit vloerverwarmingsslang type 2. Ook levert Herzo een slanggeleider met schroefklem voor het uitrollen van de vloerverwarmingsslang. „Die geeft een behoorlijke kracht- en tijdsbesparing, is eenvoudig te bedienen en kan een volledige mankracht vervangen op de bouw”, laat Hermsen weten.

„We geven de installateur alle productinformatie en hij krijgt bij ons ook productgarantie. Stel dat een product een procedurefout heeft en lekt, dan lossen wij dat op.”

„De schroefklem wordt eenvoudig in een deur- of plafondopening bevestigd en de vloerverwarmingsslang of -kabel wordt erin gestoken. Hiermee is een eenvoudige omleiding rond muren mogelijk, en zelf naar andere kamers en via trappen. Tegelijkertijd wordt de vloerverwarmingsslang beschermd tegen schade door scherpe randen.”

Tweede vestiging

Herzo groeit zo hard dat er al een uitbreiding aan zit te komen. Begin volgend jaar wordt een tweede vestiging in Medemblik, Noord-Holland geopend. Op deze manier is het land snel te bevoorraden. Kees Slingeland draagt zorg voor de tweede vestiging. Hij neemt Noord-Holland en Friesland voor zijn rekening. Nick Kerckhoven is de bedrijfsleider bij de vestiging in Oosterhout, van waaruit de rest van Nederland bevoorraad wordt. Jeroen Bloemheuvel is de vertegenwoordiger. „Wij staan voor samenwerken en meedenken met zowel klant als leverancier”, laat Hermsen weten. „Dat wordt gewaardeerd en hierdoor ontstaat er in veel gevallen een langetermijnrelatie. Onze klanten weten dat wij ons altijd voor hen blijven inzetten.”

Tekst: Carla van der Meer

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement