Compensatoren voor nieuw distributiecentrum Lidl

Geplaatst op 24 januari 2017 door Redactie

Ubel kent u als dé technische groothandel voor appendages in utiliteitsbouw. Het bedrijf heeft een zeer brede range appendages voor tal van toepassingen. Met stuk voor stuk kwalitatief hoogwaardige producten en jarenlange ervaring waarbij de focus is gericht op het ontzorgen van de klant. Met veel technische know-how waarmee zowel de adviseur als de installateur tot het maximale resultaat komen. Ubel komt met innovatieve producten, denkt mee en komt met praktisch gerichte oplossingen. Altijd in samenspel met adviseur, installateur, leverancier en fabrikant.

Een voorbeeld: in mei van dit jaar kwam Raymond Corbey van installatiebedrijf KIN uit Rijen met de vraag of Ubel kon helpen bij het berekenen van compensatoren voor het nieuwe distributiecentrum van Lidl in Waddinxveen. Bob van Amerom, Inside Sales Engineer bij Ubel: “Het gaat om een groot project met de nodige tijdsdruk en snel schakelen is dan van het grootste belang. Samen met collega John Hoek hebben we klus opgepakt.” John Hoek, Ouside Sales Engineer, zocht contact met een gerenommeerde specialist van compensatoren, te weten Hibro. “Daar doen we al jaren zaken mee. Een echte specialist op dit gebied met veel kennis in huis. Ze weten waar ze het over hebben en kijken net altijd even verder. Net als Ubel dus.”

Toegevoegde waarde

Het distributiecentrum, zo is de verwachting, wordt in december opgeleverd. Vanaf de snelweg is van grote afstand te zien dat het om een groot pand gaat. Ter illustratie: vijf voetbalvelden lang en een voetbalveld breed. En dat heeft uiteraard de nodige consequenties. Na het nodige rekenwerk worden er meer dan 40 stuks op maat gemaakte compensatoren geleverd. Henk Dekker, Sales Engineer bij Hibro: “Je kunt je voorstellen dat het nogal wat uitmaakt over welke lengte bewegingen in het leidingsysteem opgevangen moeten worden.

“Het gaat om het bedenken en bieden van oplossingen die voor de klant inzichtelijk zijn en waar hij mee vooruit kan. Het product alleen is al lang niet meer genoeg.”

Je moet eerst een gedegen analyse maken en dan gaat het onder meer over geometrie en bevestiging en geleiding van de leidingen. Een kleine stijging van de temperatuur kan grote gevolgen hebben. Ook daar houden we rekening mee. En verder heb je uiteraard te maken met de eisen van de klant, het soort materialen dat gebruikt moet worden, enzovoort … Een hele klus die we samen met Ubel goed hebben geklaard.” Specialist Hibro Compensatoren is een begrip in de markt. Geen concessie aan de kwaliteit en altijd zorgen voor een toegevoegde waarde in de vorm van ondersteuning en advies. “Allemaal elementen die wij ook terugzien bij Ubel en waardoor het niet vreemd is dat wij regelmatig met elkaar in zee gaan. Ubel is een gewaardeerde en betrouwbare partner.”

Denken in oplossingen

De prima samenwerking tussen Ubel, Hibro Compensatoren en installatiebedrijf KIN leidde er toe dat binnen de daarvoor gestelde termijnen geleverd kon worden. Bob van Amerom: “Uiteraard moet het goede product op tijd worden geleverd, daarover geen discussie en dat gebeurt ook. Maar ik hecht er aan te vermelden dat wij in eerste instantie niet meer denken in producten. Het gaat om het bedenken en bieden van oplossingen die voor de klant inzichtelijk zijn en waar hij mee vooruit kan.

“Je moet eerst een gedegen analyse maken en dan gaat het onder meer over geometrie en bevestiging en geleiding van de leidingen.”

Het product alleen is al lang niet meer genoeg.”
Ubel maakt sinds 2013 deel uit van de Technische Unie. Een overname die leidde tot een wederzijdse versterking en voor de klanten veel voordeel opleverde: goed geschoolde en ervaren technisch specialisten, een zeer breed assortiment, het leveren van maatwerk en een hoogwaardige logistieke dienstverlening.