Compacte elektrische boiler Ferroli TitanoSmart Pro zorgt voor een hogere COP

Geplaatst op 12 december 2018 door Redactie

Samenwerking warmtepompfabrikant Ferroli en TCB heeft geleid tot een compacte elektrische boiler, Ferroli TitanoSmart Pro, welke zorgt voor een hogere COP!

De Italiaanse warmtepomp producent Ferroli en TCB uit Assen hebben elkaar gevonden. TCB is gespecialiseerd in het produceren van afleveringsets voor huizen met stadsverwarming en warmtenetten met collectieve warmtepompen. Warmtenetten hebben een afleverset nodig, maar ook voor monoblocs, waar ze doorgaans ‘een binnenunit’ worden genoemd. Gezien de groeiende markt van dit type warmtepompen zag TCB een mooie kans in de markt. Om deze waar te maken moesten de afgiftesets echter wel worden omgebouwd tot binnenunits, wat betekent dat er onder meer een boiler moest worden toegevoegd.

De Ferroli RVL-I Plus warmtepomp

Voor zijn nieuwe monobloc lucht/water-warmtepomp was Ferroli op zoek naar een binnenunit. Normaliter maken fabrikanten zelf hun eigen binnenunits, maar dat geldt niet voor Ferroli. Dit bedrijf combineert zijn monobloc met een ventilatiewarmtepomp-boiler die voor het warme tapwater zorgt. Voor de Nederlandse markt wil Ferroli een bijpassende binnenunit kunnen leveren. De eerste stap die tot een mogelijke samenwerking tussen het Nederlandse en Italiaanse bedrijf zou kunnen leiden, was dat TCB het nieuwe monobloc, de RVL-I Plus, stevig heeft getest. De testresultaten verrasten Jeroen Bustin van TCB. “De buitenunit is erg stil, draait met een prima rendement en is samengesteld uit A-merk componenten.” Het viel Bustin met name op dat de warmtepompzo ver kan terugmoduleren. . “De warmtepomp van 5 kW kan zijn vermogen verminderen tot 1,5 kW!

Introductie van de Ferroli TitanoSmart Pro