Comfortabel , compact en onderhoudsarm douchen - utiliteit

Geplaatst op 30 augustus 2023 door Redactie

Traditioneel wordt, om korte wachttijden en legionellaveiligheid te garanderen, het warmtapwater in de utiliteit centraal opgewekt en via een circulatieleiding naar de tappunten gedistribueerd. De verliezen van deze circulatieleiding verdubbelen snel de warmtapwaterenergievraag. Hoe kan energievraagreductie met doucheWTW de installatie rendabel vereenvoudigen in bestaande situaties en nieuwbouw?

Comfort verbeteren tijdens (installatie)onderhoud

De Luxxor MVII plaatst u op elk moment in de installatieruimte en reduceert de douche-energievraag. Voordelen in de praktijk zijn:

• Zonder vergroten van de installatie, langere douchetijd. Minder kans op lege boilers, meer douchecomfort
• de mogelijkheid een meer douches te aansluiten. Bij gelijkblijvende installatie meer capaciteit.

Ontlast circulatieleiding bij badkamervervanging

Bij elke badkamervervanging reduceert de Luxxor Hamwells Blue 40-50% van de douche-energievraag. Het, met de doucheWTW, voorverwarmde koude sanitairwater verlaagt het warmwater debiet bij gelijkblijvend douchecomfort. Zonder aanpassingen in de circulatieleiding, reduceert de doucheWTW de stroomsnelheid in de circulatieleiding. Hierdoor kan de circulatieleiding temperatuur omlaag en verhoogt de efficiency van de centrale warmtepomp.

Nieuwbouw – alles decentraal

Heroverweeg altijd de noodzaak van circulatieleidingen bij nieuwbouw en renovatie! Naast de hoge energieverliezen van circulatieleidingen, blijven deze technisch complex, waardoor comfort en veiligheid regelmatig falen.

In nieuwbouw reduceert de Luxxor Showersave® doucheWTW de douche-energievraag met >50%. Door de resterende warmtevraag dichtbij het tappunt te produceren, vervalt de circulatieleiding, het bijbehorende distributieverlies en onderhoud. Een combinatie met een boiler/doorstromer is nu al duurzamer, veiliger en rendabeler dan veel traditionele centrale warmtepomp opties. In combinatie met een decentrale warmtepomp reduceert de elektriciteitsvraag wel met 75%.

De Luxxor Showersave® , Luxxor MVII en Luxxor Hamwells Blue zijn robuuste en veel toegepaste doucheWTW’s in nieuwbouw, renovatie en utiliteit. Een doucheWTW is een warmtewisselaar die het koude sanitairwater voorverwarmt met het wegstromende douchewater. De Luxxor doucheWTW’s hebben de hoogste rendementen in de markt, zijn volledig gecertificeerd en geproduceerd in Nederland!

DoucheWTW faciliteert een comfortabele, compacte en onderhoudsarme warmtapwatervoorziening.