Comfort, hygiëne en design gaan hand in hand

Geplaatst op 17 mei 2023 door Redactie

Prijswinnende water- en energiebesparende producten

„We voorzien publieke ruimtes met een hoge bezoekersfrequentie van sanitair”, laat Svea Wagemans, marketing & communicatie manager bij Delabie Benelux, weten. „We spelen bij het ontwerp van onze producten in op intensief gebruik en op potentieel vandalisme. Met onze water- en energiebesparende producten houden we eveneens rekening met het milieu en we hebben aandacht voor hygiëne en veiligheid. Comfort, hygiëne en design gaan hand in hand.”

„We hebben een nieuwe lijn sanitaire producten in mat zwart voor toiletten en badkamers, van kranen, closetpotten, wastafels, toiletborstels, grepen tot kledinghaken”, vertelt Wagemans. „De producten blijven er ondanks intensief gebruik mooi uitzien: de kleur blijft onveranderd en krassen krijgen geen kans. Ze onderscheiden zich door hun installatie- en onderhoudsgemak, hygiëne en waterbesparing.”

German Design Award special 2023

Het Fino urinoir in mat zwart is dit jaar in de prijzen gevallen. Het werd bekroond met de German Design Award 2023 door de jury van de Duitse Raad van Design. Dit nieuwe stijlvolle urinoir voldoet aan de ‘zwarte’ trend en aan de eisen van publieke ruimten, zoals scholen, restaurants of kantoren. Het urinoir is licht in gewicht, maar wel sterk dankzij de afwerking in bacteriostatisch RVS 304, dat een resistent en onbreekbaar materiaal is. Het is bestand tegen intensief gebruik en tegen chemische middelen. Het urinoir heeft geen spoelrand en biedt een efficiënte en hygiënische spoeling. Het rvs is bedekt met een mat zwarte Teflonlaag, wat het urinoir een elegante uitstraling geeft. In 2022 werd het Fino urinoir bekroond met de Red Dot Design Award.

Directe spoeling

De Tempoflux 3 is een zelfsluitende toiletkraan met directe spoeling. Dit spoelsysteem is direct aangesloten op de waterleiding en is uitermate geschikt voor ruimtes met een hoge bezoekersfrequentie. „Het voordeel van dit systeem is dat er geen reservoir aanwezig is”, zegt Wagemans. „Er is dus geen risico op lekkende reservoirs en het is hygiënischer omdat er geen stilstaand water is. Bovendien is er altijd water beschikbaar waardoor je niet meer hoeft te wachten met de volgende spoeling tot het reservoir weer gevuld is. Hierdoor kunnen meer spoelingen achter elkaar gerealiseerd worden.

„Het interessante is dat de bedieningsplaat een antiblokkeerveiligheid (AB) heeft.”

Ten slotte is het ruimtebesparend aangezien een voorwandsysteem minder plaats inneemt dan een reservoir.” Het Tempoflux 3 spoelsysteem is afgewerkt met een zwart glazen bedieningsplaat. De verchroomde dubbele bediening voor de spoeling kan op 3 tot 6 liter afgesteld worden, maar ook op 2 tot 4 liter om water te besparen. „Het interessante is dat de bedieningsplaat een antiblokkeerveiligheid (AB) heeft”, laat Wagemans weten. „Als je de knop ingedrukt houdt, blokkeert de kraan en stroomt er geen water. Opnieuw spoelen kan weer als de knop eerst losgelaten wordt. Dit is om moedwillig vandalisme tegen te gaan en waterverspilling in publieke ruimtes te voorkomen.” In de categorie ‘Interieuruitrusting’ won deze kraan bij de Muuuz International Awards 2022.

Comfortabel en veilig douchen

Met de Be-Line steungrepen en douchezitjes levert Delabie design voor iedereen. „Deze producten zijn ontworpen om de toegankelijkheid makkelijker te maken voor personen die een beperkte mobiliteit hebben”, laat Wagemans weten. „De producten zien er stijlvol uit en geven niet meteen de indruk dat ze bestemd zijn voor iemand die mobiel beperkt is, maar ze passen mooi in het interieur. Ze nemen het stigmatiserende en medicaliserend aspect van deze hulpmiddelen weg door hun esthetische vormgeving. De strakke, onopvallende lijnen gaan namelijk op een natuurlijke wijze op in de ruimte.” De Be-Line grepen zijn beschikbaar in drie afwerkingen: mat zwart, mat wit en antracietgrijs. „Deze kleuren creëren een visueel contrast met de muur. Ze bieden zowel comfort als veiligheid”, aldus Wagemans. „De grepen hebben immers een platte antiroterende voorzijde voor een betere grip. Ze voorkomen dat de hand wegglijdt doordat er meer grip is met de duim. De douchezitjes hebben een comfortabel zitvlak en zijn leverbaar met of zonder vloersteun. Ze zijn ook opklapbaar en afneembaar voor ruimtebesparing. Als de zitjes niet gebruikt worden, kunnen ze vervangen worden door een douchetablet. Dit is een afdekplaatje waarop eventueel zeep of shampoo geplaatst kan worden.”

Hygiënische wastafelkranen

„De Black Binoptic elektronische wastafelkraan was de eerste mat zwarte kraan in ons assortiment”, vertelt Wagemans. „In 2021 werd deze kraan onderscheiden met de Red Dot Design Award. Vervolgens zijn de andere zwarte producten gecreëerd, zoals het Black Binoptic muurmodel, maar ook onder meer de toiletborstelhouders, toiletrolhouders, handdoekverdelers en kledinghaakjes.

"Het debiet is ingesteld op 3 liter per minuut, maar is aan vraag en behoefte aanpasbaar tussen de 1,4 en 6 liter per minuut. Vergeleken met een traditionele kraan bespaart de Black Binoptic tot 90 procent water.”

De kranen garanderen een goede hygiëne dankzij de sensor met infrarood detectie, waardoor geen manueel contact vereist is. Het debiet is ingesteld op 3 liter per minuut, maar is aan vraag en behoefte aanpasbaar tussen de 1,4 en 6 liter per minuut. Vergeleken met een traditionele kraan bespaart de Black Binoptic tot 90 procent water. De Binoptic kranen kunnen voortaan ook gecombineerd worden met een bijpassende zeepdispenser. Verder zijn er de nieuwe Black Spirit sanitaire toestellen in rvs met afwerking in mat zwart Teflon, zoals wastafels, toiletten en urinoirs.

Design en functionaliteit verenigd

Bij de ‘4-in-1’ spiegelkast gaan design en functionaliteit samen. Deze spiegelkast is multifunctioneel en biedt een combinatie van optimale hygiëne, eenvoudige installatie en elegantie. Hij is geschikt voor zowel grote als kleine toepassingen in de utiliteit. „De spiegelkast heeft 4 functies: een spiegel, een elektronische kraan, een elektronische zeepdispenser en, afhankelijk van het model, een contactloze handendroger of papierverdeler voor handdoekjes”, zegt Wagemans. „Deze spiegelkast heeft verlichte pictogrammen voor de zeep-, water- en droogfunctie. De elektronische detectie voor het activeren van zeep, water of drogen garandeert een contactloos gebruik en biedt daardoor een totale hygiëne.” Bovendien beschikt de kraan over een periodieke spoeling om bacteriegroei te voorkomen. De spiegelkast is overigens eenvoudig te installeren en te onderhouden. De afwerking is ook in mat zwart en hiermee maakt deze spiegelkast het Black Spirit Collection assortiment van Delabie compleet.

Tekst: Carla van der Meer

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement