CO-keur voor kleine bedrijven en zzp'ers om te voldoen aan Gasketelwet

Geplaatst op 04 oktober 2021 door Redactie

Iedere ondernemer die werkt met en aan cv-ketels, geisers en bijvoorbeeld gashaarden moet vanaf 1 april 2022 voldoen aan de zogenaamde CO-certificering. Dit houdt in dat ook kleine ondernemers en zzp’ers naast het voldoen aan de vakbekwaamheidseisen, een bedrijfscertificering nodig hebben. Door samen te werken in het nieuwe collectief CO-keur doen zij dat op een goed geregelde én goedkope manier. CO-keur is een initiatief van TIC Services Nederland in samenwerking met SKG-IKOB en BRIS.

Vanaf 1 april volgend jaar mogen mensen en bedrijven alleen werken aan cv-installaties als ze onder een officieel certificaat werken. Door zich aan te melden voor het nieuwe collectief CO-keur van TIC Services Nederland, kunnen ook kleine ondernemers voldoen aan de eisen die in de Gasketelwet worden gesteld. De complete certificering is daarmee geregeld, inclusief het opstellen van het kwaliteitssysteem. Dat bespaart hen al snel duizenden euro’s per jaar. TIC Services Nederland werkt uitsluitend samen met vakmensen.

Aansluiten kan nu

Ondernemers worden van harte uitgenodigd zich aan te sluiten bij het collectief, zegt Bastiaan Benz namens het bestuur van TIC Services Nederland. “Ze hoeven zich geen zorgen te maken over administratief werk of over interne audits. In feite liften ze mee met ons CO-certificaat. In september en oktober zijn er pilots, zodat we zeker weten dat alles optimaal functioneert, ruim voor de deadline van april 2022.”
De ondernemers die meedoen krijgen als CO-keur eenmaal actief is de beschikking over een app, waarmee ze de kwaliteit van hun werk automatisch vastleggen en afmelden. Het hele proces voldoet dan volledig aan de BRL 6000-25. Alle informatie over CO-keur is te vinden op www.co-keur.nl.

Alleen voor vakmensen

CO-keur is als koepelorganisatie zelf gecertificeerd, maar verstrekt geen certificaten. De ondernemers krijgen een licentie om onder het certificaat te werken. Om lid te worden moeten ze aan toelatingseisen voldoen. CO-keur werkt alleen met vakmensen en ziet toe op de vakbekwaamheid door te vragen naar het vakpaspoort. Daarnaast moet men kunnen aantonen over de juiste – jaarlijks gekalibreerde - meetapparatuur te beschikken.
Met de app van CO-keur kunnen de vakmensen iedere opdracht afzonderlijk vastleggen en afmelden. Daarvoor betalen ze enkele euro’s per opdracht. Die kunnen ze naar wens doorberekenen aan de klant, onder de vermelding dat het om een verplichte registratie gaat voor CO-certificering.


Reacties

Bert Vossebelt

19 januari 2023 om 16.42 uur

Goedemiddag Ik wil als zzper voldoen aan de co certificering Plaats ongeveer 4 ketels per jaar en doen storingen en onderhoud Moet je bij een reparatie aan een ketel ook de checklist invullen en dit als opdracht ook afmelden Als ik 100 keer werk aan ketels per jaar hoeveel kost mij zo een certificaat dan Ook inclusief kiwa abonnement Met vriendelijke groet BertVossebelt

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement