Clivet exclusief vertegenwoordigd door Airview Luchtbehandeling

Geplaatst op 15 juni 2015 door Redactie

Airview Luchtbehandeling is een bekende partner voor de installateur als totaalleverancier van klimaatoplossingen. Met een uitgebreid leveringsprogramma biedt Airview een oplossing voor ieder klimaatprobleem. Het programma bevat vijf productcategorieën: comfort airconditioning, watergekoelde airconditioning, industriële airconditioning, luchtbehandeling en warmtepompen & koudwatermachines. Stuk voor stuk kwalitatief hoogwaardige producten afkomstig van gespecialiseerde fabrikanten. Een diversiteit aan producten dus, maar zoals ieder bedrijf altijd op zoek naar mogelijkheden om de installateur nog beter van dienst te kunnen zijn. En daar past de onlangs verworven vertegenwoordiging van Clivet prima bij.

Complete range

William Bosschaart, algemeen directeur van Airview: “We waren al enige tijd op zoek naar een gerenommeerde fabrikant die een complete range kon leveren. Airview is in 1999 opgericht als officieel importeur van Airwell. Gedurende de afgelopen jaren zijn er bij Airwell diverse productlijnen uitgefaseerd, wat ons leveringsprogramma heeft beperkt. Het leveringsprogramma van Clivet biedt ons deze productlijnen en daarnaast nog veel meer.”
“Belangrijk pluspunt is de diversiteit aan producten”, zo vervolgt marketing manager Joeri Giljam, “Naast de koudwatermachines en warmtepompen biedt Clivet diverse andere producten, van watergekoelde airconditioning tot rooftopunits en van industriële airconditioning tot speciale luchtbehandeling- en ventilatie-units voor onder meer scholen, ziekenhuizen en bioscopen.” Joeri Giljam wijst er verder op dat het om meer gaat dan alleen de producten . Clivet investeert ook continu in ontwikkeling van nieuwe energiezuinige technieken, zoals inverter gestuurde koudwatermachines, warmtepompen en rooftops, vrije koeling en 4-pijpssystemen voor gelijktijdig koelen én verwarmen. “Bij Clivet wordt, net zoals wij dat doen, gedacht in systemen en oplossingen. Een installatie behelst meer dan het installeren. Advies en ondersteuning spelen een steeds belangrijkere rol in zowel het traject voorafgaand aan de verkoop als na de levering van het product. In dat opzicht profiteren wij van de kennis en expertise van Clivet en daar doen vervolgens onze klanten weer hun voordeel mee.”

Service

Airview vertegenwoordigt niet alleen de producten van Clivet, ook het serviceteam van Clivet maakt nu deel uit van Airview. William Bosschaart: “Dit was voor ons van groot belang om de bestaande kennis niet verloren te laten gaan. De ontwikkelingen gaan snel en vragen om kennis die up-to-date is. Wij zijn een partner voor de installateur en moeten niet alleen in staat zijn om de juiste producten te leveren maar ook snel en adequaat kunnen reageren op problemen en vragen. De servicegraad moet hoog zijn, daar kan geen discussie over bestaan. Het is voor ons dan ook logisch dat wij met een eigen serviceteam de monteur prima kunnen ondersteunen. Apparaten en machines worden steeds complexer. Onze eigen mensen verzorgen daarom niet alleen de service maar helpen de monteur ook bij het vergroten van zijn kennis. Beter voor de monteur/installateur en dus ook beter voor de eindgebruiker/opdrachtgever.”

Familiebedrijf

Clivet werd in 1989 opgericht door Bruno Bellò. Het bedrijf is een van de grootste Europese producenten van HVAC-apparatuur. De Clivet Group heeft in Italië 550 medewerkers en 300 medewerkers in diverse andere landen. Met eigen vestigingen in Duitsland, Engeland, Spanje, Rusland, de Verenigde Arabische Emiraten en India. De hoofdvestiging/fabriek staat in Feltre (Italië) en heeft een operationeel oppervlak van 50.000 m2. Clivet heeft veertig agentschappen in Italië en daarnaast nog eens een netwerk van vijftig buitenlandse distributeurs. Clivet is nog een echt familiebedrijf waarbij de tweede generatie nu de dagelijkse leiding heeft overgenomen. Een familiebedrijf dus en dat betekent binding en betrokkenheid. Zo is de oprichter Bruno Bellò nu betrokken bij de opzet van de compleet vernieuwde afdeling gericht op warmtepompen voor particuliere woningen onder de naam Clivet Home. Producten welke ook door Airview exclusief in Nederland vertegenwoordigd gaan worden.

Kracht

Joeri Giljam: “De kracht zit hem vooral in het ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve producten en systeemoplossingen. Voortkomend uit de voortdurend veranderende markt waarbij de focus is gericht op energiezuinig en duurzaamheid. Dit zijn elementen die in zowel de Clivet Home als in de reguliere productranges van Clivet naar voren komen. Daarnaast zijn dit precies de elementen die wij ook bij Airview hoog in het vaandel hebben staan.”