Climate Switch haalt meer uit het ventilatiesysteem

Geplaatst op 19 mei 2020 door Redactie

Het is nu time to Switch

Met Climate Switch van Zehnder win je koelte terug in de zomer en warmte terug in de winter. De switch van warm naar koud wordt automatisch geregeld, maar je kunt ook diverse actieve koeloplossingen toevoegen aan de ventilatie-unit. Zo wordt duurzaam gebruik gemaakt van het ventilatiesysteem in huis om het hele jaar door een comfortabel en gezond binnenklimaat te creëren. Met de warme dagen in aantocht is het nu time to switch.

Intelligente bypass

De Zehnder ComfoAir E en ComfoAir Q ventilatie-units bevatten een intelligente regeling die aan de hand van de buitentemperatuur detecteert wanneer het zomer is. Als de buitentemperatuur in de zomer koeler dan de binnentemperatuur is, wordt de bypass geopend. Deze zorgt ervoor dat afvoerlucht niet door de warmtewisselaar gaat, waardoor binnenkomende koudere buitenlucht niet wordt opgewarmd en het koeler wordt in huis.

Passieve- en actieve koeloplossingen

Als passieve Climate Switch oplossing biedt Zehnder koudeterugwinning, een intelligente bypass en een enthalpiewisselaar. Naast de passieve oplossingen zijn er een drietal actieve en duurzame koeloplossingen. Een actieve oplossing betekent dat je een extra Zehnder systeem aansluit op de ventilatie-unit. Ontdek alle passieve- en actieve Climate Switch oplossingen van Zehnder op