Circulatie sets van ESBE voor warm watersystemen met een circulatieleiding

Geplaatst op 10 november 2020 door Redactie

De ESBE circulatie sets serie VTR300, VTR500 zijn bestemd voor warm watersystemen met een circulatieleiding.
Wanneer warm water wordt getapt, wordt het te hete water uit de boiler met de benodigde hoeveelheid koud water bijgemengd waardoor een constante en veilige aanvoertemperatuur gegarandeerd wordt.

Als er geen warm water getapt wordt en alleen de circulatie actief is, wordt het retourwater bij een temperatuur hoger dan bij het mengventiel ingestelde temperatuurwaarde, volledig naar de koud watertoevoer van het mengventiel geleid.
Bij temperaturen onder de ingestelde waarde wordt een gedeelte van het retourwater via de koud watertoevoer en een gedeelte via de boiler naar de warm watertoevoer van het mengventiel geleid. In het mengventiel zelf worden deze deelvolumestromen opnieuw op de ingestelde temperatuurwaarde gemengd. Mocht onverhoopt de koud watertoevoer onderbroken worden dan sluit uit veiligheid automatisch de warm watertoevoer.

Alle componenten zoals koppelingen en geïntegreerde terugslagkleppen worden met de circulatie set meegeleverd zodat de montage snel en foutloos verloopt. Tevens wordt de circulatie set met een isolatieschaal geleverd om onnodig warmteverlies te voorkomen.