Circulariteit speelt steeds vaker een rol

Geplaatst op 20 maart 2024 door Redactie

Het hoeft niet allemaal nieuw te zijn

„We zijn al sinds jaar en dag leverancier van onderdelen in de installatiemarkt”, vertelt Bart Pieters, Business unit manager Onderdelen bij Wasco. „We hebben een voorbeeldrol en we willen de hele markt zo goed mogelijk bedienen. Circulariteit speelt hierbij steeds vaker een rol. Er is een toenemende vraag naar gereviseerde onderdelen, merken we. Het hoeft niet allemaal nieuw te zijn.”

Bart Pieters heeft samen met Joost Bloemers, productmanager Onderdelen bij Wasco, een project gelanceerd waarbij ventilatoren voor cv-ketels, warmtepompen en ventilatiesystemen een tweede leven krijgen door ze te reviseren.

Langer garantie
„Door onderdelen te reviseren kunnen de installateur en eindgebruiker gebruikmaken van onderdelen die al in de keten beschikbaar zijn”, legt Pieters uit. „Het op deze wijze recyclen doen we met onze partner die gespecialiseerd is in het reviseren van ventilatoren voor cv-ketels en warmtepompen. We willen installateurs laten weten dat kiezen voor gereviseerde onderdelen voordelen heeft. Onze partner biedt namelijk ook meer garantie dan dat een fabrikant op nieuwe producten biedt. Daar zit vaak een fabrieksgarantie van 1 tot 2 jaar op. Op de gereviseerde ventilatoren wordt 5 jaar garantie gegeven. Deze gereviseerde onderdelen zijn voordeliger in prijs en ze dragen bij aan een beter milieu. De meerwaarde van revisie is namelijk dat je hierdoor zo min mogelijk nieuwe grondstoffen gebruikt.” „Een ander voordeel is dat de beschikbaarheid van artikelen groter is”, zegt Bloemers. „Soms zijn artikelen niet meer nieuw verkrijgbaar, maar kunnen de bestaande artikelen wel gereviseerd worden.”

„Door onderdelen te reviseren kunnen de installateur en eindgebruiker gebruikmaken van onderdelen die al in de keten beschikbaar zijn.”

Retourhandel
„Als groothandel hebben we een grote impact op de keten”, laat Bloemers weten. „We hebben honderden leveranciers en duizenden klanten. Met ons enorme logistieke netwerk kunnen we het verschil maken. Als groothandel kunnen we de retourhandel op gang brengen.” „Richting onze klanten voelen we ook een verantwoordelijkheid”, aldus Pieters. „De aanschaf van een nieuwe ketel wordt steeds duurder. Consumenten kiezen daarom steeds vaker voor reparatie met een gereviseerd onderdeel, omdat dit in de kosten scheelt. Maar ook omdat ze minder gebruik willen maken van grondstoffen.”

Net zo goed als nieuw
De ventilatoren worden als nieuw hersteld en verbeterd. „Zo zijn we met de hele keten circulair bezig”, zegt Pieters. „Onze klanten vragen steeds meer naar gereviseerde onderdelen”, vertelt Bloemers. „Als een ketel het niet doet, dan is dat een acuut probleem. Je hebt geen warmwater en geen verwarming”, geeft Pieters aan. „Wasco kan snel zorgen voor een (gereviseerd) onderdeel met goede garantie, zodat het probleem snel verholpen is. We willen de installateur laten weten dat deze mogelijkheid er is en dat het niet raar is om producten of grondstoffen te hergebruiken. Grondstoffen worden steeds waardevoller. Die bespaar je op deze manier.” Bloemers laat een gereviseerde ventilator zien. Deze zit keurig verpakt in een doos, inclusief bevestigingsmateriaal en ziet eruit als nieuw. „En de verpakkingen zijn plasticvrij”, laat hij weten. „De klant krijgt ook echt het gevoel dat hij kwaliteit in huis haalt”, geeft Pieters aan. „Voor installateurs bieden de gereviseerde onderdelen nieuwe mogelijkheden. Oudere apparaten gaan zo langer mee. Wanneer onderdelen niet beschikbaar zijn, kunnen de apparaten toch gerepareerd worden dankzij een gereviseerd onderdeel.”

„Als groothandel hebben we een grote impact op de keten. We hebben honderden leveranciers en duizenden klanten. Met ons enorme logistieke netwerk kunnen we het verschil maken.”

Lijn verder doortrekken
Het verkopen van gereviseerde ventilatoren is de eerste stap van Wasco. De groothandel is hier vorig jaar december mee begonnen, maar wil deze lijn dit jaar verder doortrekken. Daarom is Wasco op zoek naar meerdere partners om mee samen te werken. Het doel is om het assortiment met gereviseerde onderdelen verder uit te bouwen naar een groter geheel. Bijvoorbeeld met printplaten, warmtewisselaars en andere onderdelen. Kortom alle onderdelen die een tweede leven ingeblazen kunnen worden.
„We voorzien klanten van gereviseerde onderdelen, maar geven ze ook de mogelijkheid om onderdelen in te leveren”, vertelt Bloemers. „Dat kan in de vestigingen van Wasco door het hele land. Voor elke ingeleverde ‘oude’ ventilator krijgen ze een vergoeding.” „Het is zonde dat de onderdelen bij het afval terechtkomen en dat grondstoffen zo verdwijnen”, vindt Pieters. „Het circulaire proces wordt steeds belangrijker. Zeker vanwege onze positie in de markt willen we dit goed regelen. In de webshop van Wasco bieden we deze gereviseerde artikelen aan.” „We werken met een buffervoorraad”, aldus Bloemers. „Onze gereviseerde onderdelen liggen klaar voor onze klanten, zodat ze snel een reparatie kunnen uitvoeren.”

Onderdelenzoeker
Wasco heeft zo’n 18.000 onderdelen van meer dan 120 merken op voorraad voor verwarmings- airco-, ventilatie- en sanitaire installaties. De groothandel helpt de installateur, in dit meest uitgebreide assortiment van Nederland, graag met het vinden van het juiste onderdeel met de ‘Onderdelenzoeker’. Door het merk, de toepassing en/of het type te selecteren krijgt de installateur meteen alle onderdelen te zien. Ook voor een oplossing of onderdeel om een storing op te lossen biedt Wasco uitkomst. Hiervoor werd de ‘Storingscodezoeker’ ontwikkeld. Vooral erg handig als een installateur nog niet weet wat hij nodig heeft, of het nu gaat om nieuwe of gereviseerde onderdelen.

Tekst: Carla van der Meer