Circulair initiatief actief met meer dan 180 inzamelpunten

Geplaatst op 21 september 2022 door Redactie

Installateur staat centraal om oude pompen een 2e leven te geven

Met meer dan 180 inzamelpunten maakt Circopomp het de monteurs van installatiebedrijven gemakkelijk om bij te dragen aan het voorkomen van materiaalverspilling en te voorzien in waardig sociaal werk. Collectief worden oude ingezamelde pompen gesorteerd en krijgen een 2e leven als refurbished product of als grondstof voor een nieuwe pomp.

Kinderen ook een goed leven

Jaarlijks belandt er 1.900.000 kilo aan oude pompen op de afvalberg en dat in een tijd van schaarste van grondstoffen en gas, waardoor lange levertijden ontstaan. Het keten initiatief van de 6 groothandels en 5 fabrikanten, voorziet in een doeltreffende en praktische oplossing waarbij ze zich richt op de monteurs om oude pompen in te leveren zodat deze een 2e leven kunnen krijgen.

“Het beeld dat er heerst over monteurs die niet geven om de wereld om hen heen of het milieu, is volstrekt fout en achterhaalt!” aldus Marco Pastoor van Circospin, de ketenregisseur en initiatiefnemer van het Circopomp initiatief. “Monteurs zijn er juist op gebrand dat hun kinderen het later minstens zo goed hebben als zij en dragen graag hun steentje bij aan materiaalverspilling zolang dit eenvoudig en praktisch kan.”

Mooi sociaal werk

Binnen de keten speelt Rotterdam Inclusief als sociaal arbeid- en mensontwikkelbedrijf een belangrijke rol. Hier worden namelijk alle verzamel- en sorteerwerkzaamheden van de oude pompen ondergebracht. Mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt worden hiervoor ingezet maar ook opgeleid om onder auspiciën van de fabrikanten in een later stadium oude pompen te refurbishen.

Mede initiatiefnemer Franjo Stakovic: “Monteurs zijn trost op hun vakwerk en helpen ook andere graag aan mooi werk, vooral als het gaat om mensen die een extra duwtje in de rug kunnen gebruiken.”

In de buurt inleveren

Met meer dan 180 inzamelpunten door heel Nederland is het inleveren van oude pompen door monteurs snel en eenvoudig te doen na- of op weg naar een nieuwe opdracht. Maar kan ook gekozen worden voor een eigen Circopomp inzamelpallet in de werkplaats, magazijn of op werklocatie.

Collectieve samenwerking

Het keteninitiatief wordt ondersteund door de vijf vooraanstaande pompfabrikanten (Biral, DAB, Grundfos, KSB en Wilo) en de zes landelijke groothandels (Plieger, Rensa, Solar, Technische Unie, Van Walraven en Wasco), samen goed voor meer dan 85% van alle in Nederland geleverde circulatiepompen. Maar ook landelijke markleiders op het gebeid van technische dienstverlening zoals o.a. EQUANS Nederland, Bonarius, Unica, Van Dorp en Schouten Techniekgroep hebben zich aangesloten.

Meer informatie over de inzamellocaties of het initiatief is te vinden op https://circopomp.nl/waarinleveren/

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement