Circulair in- en verkopen: waar vind ik refurbished of used artikelen?

Geplaatst op 12 oktober 2021 door Redactie

Om de inzet van circulaire producten te stimuleren, is het belangrijk dat bestellers dergelijke producten ook eenvoudig kunnen vinden. Inmiddels biedt de 2BA datapool voor leveranciers dan ook de mogelijkheid om refurbished of used artikelen herken- en vindbaar te maken voor hun afnemers. De eerste partijen zijn al vindbaar; Rensa, Rexel Nederland, Technische Unie en Inexeon.

Steeds meer installateurs hebben immers al flinke stappen gezet en passen al duurzame en volledig circulaire producten toe. Voor gebruikers van de 2BA Unifeed zoekmachine is het nu dan ook mogelijk om deze artikelen specifiek te filteren uit de gevonden resultaten, om deze vervolgens over te nemen naar het eigen softwarepakket. Verrijkt u uw organisatie al met gevalideerde actuele product- en handelsdata ontsloten via 2BA? Er zijn inmiddels al koppelingen gelegd met meer dan 40 softwareleveranciers, grote kans dat uw softwarepartner ook al aangesloten is.

Bent u leverancier van refurbished en/of used artikelen voor bouw en of installatie?
Biedt uw organisatie ook refurbished of used artikelen voor de installatie en of bouwbranche? Dan verzoeken wij u namens de bij 2BA aangesloten installateurs deze artikelen zo spoedig mogelijk herkenbaar te maken via de indicatoren binnen onze datapool. Uw vaste 2BA contactpersoon kan u exact vertellen hoe dit mogelijk gemaakt kan worden.