CIAT presenteert duurzame luchtbehandelingsnoviteiten

Geplaatst op 17 juli 2017 door Redactie

Afgelopen mei deed de Internationale CIAT TOUR 2017 Nederland aan – in een geavanceerd uitgeruste mobiele showroom werd, op een zestal locaties verspreid over het land, aan relaties CIAT’s wereldwijde aanbod gepresenteerd.

Presentatie CIAT TOUR en vakbeurzen

“Het bleek een uitstekende manier om onze klanten deelgenoot te maken van onze nieuwste technologieën en innovatieve oplossingen op het gebied van luchtbehandeling” vertelt Key Account Sales Manager Mario Mallon. “De Ciat Tourtruck doorkruist heel Europa, waaronder Nederland. Hij werd telkens bij een Van der Valk Hotel gestationeerd, waar onze experts de geïnteresseerden konden ontvangen. Het was een bijzonder succesvol evenement.”

CIAT is een zelfstandige organisatie, met Frankrijk als thuisland. “Wij bouwen al meer dan 60 jaar luchtbehandelingskasten en zijn marktleider in Frankrijk. Sinds 2016 hebben wij een compleet nieuwe range op de markt gebracht, de vijfde generatie, waarbij vooral het modulaire systeem van de CLIMACIAT Airtech opvalt. Die noviteiten gaan we de komende tijd uitgebreid uitstralen naar de markt en presenteren op de Installatie Vakbeurs in Hardenberg en de Vakbeurs Energie in Den Bosch.”

“Wij presenteren onze noviteiten op Installatie Vakbeurs in Hardenberg en Vakbeurs Energie in Den Bosch”

De internationale organisatie United Technologies beschikt over een vijftal Europese fabrieken. “Een aantal jaren geleden is CIAT overgenomen door de UTC-groep – United Technologies Corporation, waar de HVAC-groep Europa onder hangt: heating, ventilation, airconditioning. CIAT, Carrier en Toshiba maken hier o.a. deel van uit. De merken CIAT en Carrier blijven naast elkaar bestaan op de Europese markt en putten allebei uit dezelfde fabrieken. Beide merken behouden daarbij elk hun eigen identiteit, met de bijbehorende plussen van het product en de organisatie in Nederland.”

CLIMACIAT luchtbehandelingsystemen

CIAT opereert in de Nederlandse markt, met producten die in de eigen fabriek worden geproduceerd. De eerder genoemde nieuwe CLIMACIAT serie luchtbehandelingskasten is specifiek gericht en afgestemd op de dienstensector, industrie en de zorgsector en de specifieke eisen die daar aan de apparatuur worden gesteld op het gebied van onder meer luchtfiltering, verwarming, koeling, be- en ontvochtiging en geluidsniveau. De serie is beschikbaar in de uitvoeringen Airaccess, Airtech en Airclean. Naast de standaard producten die CIAT levert, zijn speciale projecten nadrukkelijk aan de orde – bestaande apparatuur wordt dan aangepast aan wensen en eisen van de klant. Desgewenst worden machines in onderdelen geleverd en op locatie opgebouwd.

“Als merk behoudt CIAT onveranderd nadrukkelijk zijn eigen identiteit”

Mario Mallon: “Wij hadden de overname door UTC nodig om onze productontwikkeling op het gebruikelijke hoge niveau te kunnen blijven uitvoeren. CIAT werkt alleen met watergedragen systemen ten behoeve van koeling en verwarming. Wij kunnen de installateur op dat gebied een totaalproduct aanbieden. Naar de markt toe benaderen wij de advieswereld; wij hebben sterke contacten met een aantal vaste adviesbureaus in de Nederlandse advieswereld waarmee wij samenwerken. Daarnaast worden wij rechtstreeks benaderd door installateurs voor totaalsystemen en projecten.

Binnenkort worden bijvoorbeeld voor een omvangrijk project acht DYNACIAT LG 350V water/waterwarmtepompen geleverd aan NLR te Marknesse, het Nederlands Luchtvaart Laboratorium. Onze deelname aan dit project gebeurt via een adviesbureau, waarmee wij de engineering hebben gedaan. Vervolgens komt dan de installateur in beeld – op die manier loopt het traject. Wij doen, in samenwerking met de genoemde partijen, een mooi aantal projecten op jaarbasis. Die projecten vinden hoofdzakelijk plaats in de utiliteitsbouw en op het industriële vlak.”

Relatiegerichte serviceorganisatie

Hij vertelt dat CIAT over vier buitendienstmedewerkers beschikt, die regionaal de klanten adviseren en begeleiden. “Die kunnen elk stuk voor stuk een totaalconcept aanbieden. Ze worden ondersteund door vijf mensen van de interne afdeling verkoop, zowel op technisch commercieel als op administratief gebied. Bovendien heeft CIAT een complete, grote serviceorganisatie, met zes eigen monteurs en een binnendienst van vijf mensen ter ondersteuning.”

Tijdens de inbedrijfstelling van een installatie voert de servicetechnicus van CIAT een uitgebreide controle uit, waarbij alle apparatuur correct wordt afgesteld en ingeregeld. Hij controleert de externe voorwaarden en instellingen en past deze aan de projectspecifieke waarden aan. Na de afsluitende draaitest wordt de apparatuur samen met de installateur opgeleverd. Na de uiteindelijke ingebruikname zijn aspecten als periodiek onderhoud en tussentijdse inspecties aan de orde.

De standaard garantie op alle CIAT apparatuur is 12 maanden. De duurzaamheid van de producten komt onder meer tot uiting in het door CIAT toegepaste ‘Ecodesign’. “Dit betekent dat wij bij CIAT streven naar de ultieme kwaliteitsbenadering voor het ontwikkelen van duurzame en efficiënte systemen die voldoen aan de standaarden van vandaag en vooruitlopen op die van morgen.

De wijze waarop wij werken is heel veel relatiewerk. Zeker ook de serviceorganisatie is uitermate relatiegericht en in hoge mate verkoopondersteunend.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement